Løber og går i den gode sags tjeneste

I dag og i morgen løber Stafet For Livet i Kalundborg af stablen i Munkesøen i Kalundborg.

Løber og går i den gode sags tjeneste
Stafet For Livet gik i gang lørdag formiddag, fighterne gik forrest i den første runde. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag og i morgen løber Stafet For Livet i Kalundborg af stablen i Munkesøen i Kalundborg. Næsten 200 personer har tilmeldt sig fordelt på i alt syv hold i den gode sags tjeneste. Derudover er der 31 fightere med.

Rigtig mange mennesker havde igen i år besluttet at støtte op om kampen mod cancer og vejret blev da også godt, som Stafet For Livet blev skudt i gang lørdag formiddag. I Munkesøen i Kalundborg løber eller går knap 200 personer samt 31 fightere lørdag og søndag for at samle penge ind i den gode sags tjeneste.  

Fokus på senfølger

I år er der fra Kræftens Bekæmpelses side fokus på senfølger efter et kræftforløb, hvilket pengene derfor bl.a. går til. Senfølger er nemlig et stort problem for mange, der har været igennem et kræftforløb. Ydermere vil 10 pct. af de indsamlede penge til Stafet For Livet i Kalundborg gå til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

Stafet For Livet

Stafet For Livet er ét døgn, hvor man ved at gå eller løbe en lille eller længere tur støtter Kræftens Bekæmpelse i deres arbejde. Kalundborg var for første gang med på holdet i 2018. I et helt døgn går eller løber forskellige hold stafet for, at markere kampen mod kræft, og samtidig samle penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Et hold kan bestå af det antal mennesker, man ønsker, eneste krav er, at der hele tiden i de 24 timer stafetten varer, skal være mindst én person fra holdet på banen, der enten løber eller går.

Ingen er alene

Derudover handler Stafet For Livet også om fællesskab. Mange har kæmpet eller kæmper mod kræften, og endnu flere kender en, der har kæmpet eller kæmper den kamp. Men ingen er alene. ’Fighterne’ er personer, der har hørt ordene ”Du har kræft”. Det vil sige nuværende eller tidligere kræftpatienter. De kaldes Fightere, fordi de ved, hvad det vil sige at kæmpe. Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor Fighterne går den første runde på stafetbanen iført den gule T-shirt, der symboliserer håb og optimisme.

Det var den amerikanske læge Gordy Klatt, der begyndte Stafet For Livet. Han fik idéen tilbage i 1985, og Stafet For Livet er i dag verdens største fundraisingaktivitet. Siden 1985 har arrangementet indsamlet over fem milliarder dollars til kampen mod kræft., og mere end 4 mio. mennesker har deltaget i Stafet For Livet - internationalt kaldet Relay For Life - i flere end 20 lande verden over.

Del