Løber for børnene

Men nu er man klar til at løbe for den gode sag endnu engang.  

Løber for børnene Høng Skole er Ambassadørskole for Red Barnet, og derfor har skolen i grundskolen arrangeret, at de atter skal løbe Venskabsløb. Foto: Lene Vibeke Luther Gissel.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Høng Skole er Ambassadørskole for Red Barnet, og derfor har skolen i grundskolen arrangeret, at de skal løbe Venskabsløb torsdag den 12. maj.

Høng Skole begyndte med at løbe Venskabsløb i 2018, og man gentog succesen igen i 2019, men desværre måtte løbet aflyses i 2020 og 2021 grundet COVID-19. Men nu er man klar til at løbe for den gode sag endnu engang.  

Venskabsløbet har fokus på at styrke fællesskabet og trivslen mellem eleverne. Formålet er, at eleverne yder en fælles indsats, opnår følelsen af sammenhold, får bevæget sig, får viden om og indsigt i andre børns livsvilkår – og samler penge ind til at hjælpe andre børn.

Pengene, som eleverne løber ind via Venskabsløbet, går altså til Red Barnets arbejde for at redde, beskytte og styrke de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. I Danmark bekæmper Red Barnet vold, overgreb og mobning. I år er der særlig fokus på børnene fra Ukraine.

0.-3. klasse har en runde på grundskolens fodboldbaner, som måler 300 meter. 4.-6. klasse har en runde omkring skolen, som måler 750 meter. 0.-3. klasse løber en time, og 4.-6. klasse løber i en time og femten minutter. Vi har dog også nogle overbygningselever, der deltager. De starter med at varme eleverne i grundskolen op, og efterfølgende løber de selv med til inspiration og motivation for eleverne.

Sponsorer

”Eleverne kan vælge at få en sponsor, hvor ens familie frivilligt kan vælge at donere et fastsat beløb pr. runde, som ens barn løber. Det kan også være et valgfrit beløb, som man selv fastsætter, hvor man sponsorer ens barn eller en bestemt klasse på skolen. Det skal dog understreges, at det er frivilligt, om man vil donere eller ej, og alle elever deltager i løbet, sponsor eller ej, da det er deltagelsen og fællesskabet, som er det vigtigste, og som vi har fokus på,” fortæller Jeanette Kjærgaard Christiansen fra Høng Skole, og fortsætter: ”Der er et link til vores indsamlingsside, hvor man kan skrive en hilsen til klassen eller skolen. Hvis man vil, kan man MobilePay et beløb til 288436 og skrive 688 i kommentarfeltet, da det er Høng Skoles indsamler ID.”

I 2018 samlede Høng Skole 9.872 kr. ind til Red Barnet, og i 2019 kom man op på 13.000 kr.: ”Det var vi utrolig stolte over, og sikke en opbakning, vi fik fra både forældre, elever, bedsteforældre og de ansatte på Høng Skole,” siger Jeanette Kjærgaard Christiansen. 

Her kan man læse mere om venskabsløbet, som Høng Skole deltager i, og donere et beløb: https://venskabsloebet.redbarnet.dk/indsamlinger/hoeng-skole-3

Del