Løbeklub skal stå for afviklingen af Royal Run '24

Det blev fejret med Royal Run kager, at Kalundborg bliver værtsby for Royal Run '24. 

Løbeklub skal stå for afviklingen af Royal Run '24
5 Tårns Motion fejrede torsdag eftermiddag på Solskinspladsen, at Royal Run kommer til Kalundborg i 2024. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det bliver den lokale løbeklub 5 Tårns Motion som skal stå for hele afviklingen af Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag 2024. Torsdag eftermiddag markerede løbeklubben dagens gode nyhed ved at dele Royal Run kager ud.

Kalundborg blev torsdag morgen udpeget som en af de fem værtsbyer til Royal Run ’24 og er klar til at byde alle velkommen til årets royale motionsfest.

Nu starter der et kæmpe arbejde med hele tilrettelæggelsen, lige fra hvor skal der være start og mål, hvor skal deltagerne parkere og ikke mindst hvilke ruter skal der løbes på.

Hele afviklingen af Royal Run i Kalundborg er lagt i hænderne på den lokale løbeklub 5 Tårns Motion som også skal komme med et bud på hvilke ruter der skal løbes på.

”Vi har lavet en forslag til ruterne og vi har også en ide til hvor der kan være start og mål, men intet er godkendt endnu og i øvrigt bliver ruterne ikke frigivet før en måned før løbet, men vi mener, ruterne skal gå gennem bl.a. højbyen, Kordilgade og måske strandstien så der bliver nogle gode fotomuligheder, men som sagt, intet er godkendt endnu,” fortæller Erik Johnsen, formand for 5 Tårns Motion, og fortsætter, ”Vi regner i øvrigt med at skulle bruge omkring 200 mennesker for at kunne afvikle Royal Run 2. pinsedag 2024.”

Royal Run kager

Den lokale løbeklub fejrede torsdag eftermiddag, at Royal Run kommer til Kalundborg i 2024. medlemmerne var mødt op på Solskinspladsen hvor der bl.a. blev delt 100 Royal Run kager ud til dem som kom forbi og der er vist ingen tvivl om, at rigtigt mange glæder sig til Royal Run i Kalundborg til næste år, om man skal løbe eller være tilskuer.

Da Royal Run kagerne var delt ud, løb 5 Tårns Motionisterne den 5 km. rute som klubben har foreslået til Royal Run sekretariatet.

Venter 10.000 til Kalundborg

En af de helt store opgaver i forbindelse med afviklingen af Royal Run i Kalundborg er at finde parkering til de omkring 10.000 motionister som ventes til byen 2. pinsedag. Det er en opgave som Kalundborg Kommune allerede nu er gået i gang med at finde løsninger på sammen med rækken af andre opgaver i forbindelse med så stort et arrangement.

Del