Løb i den gode sags tjeneste

Høng Skole er ambassadørskole for Red Barnet, og samler i den forbindelse penge ind til organisationen. Pengene går til udsatte børn og unge i Danmark og resten af verden.

Løb i den gode sags tjeneste
I torsdags blev der afholdt Venskabsløb i grundskolen på Høng Skole. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I torsdags blev der afholdt Venskabsløb i grundskolen på Høng Skole. Høng Skole er ambassadørskole for Red Barnet, og samler i den forbindelse penge ind til organisationen. Pengene går til udsatte børn og unge i Danmark og resten af verden.

Det er dog frivilligt, om man har lyst til at donere eller ej. Det vigtigste er nemlig ikke, hvor mange penge den enkelte elev samler ind. Det vigtigste er, at alle deltager og støtter hinanden gennem løbet, så man derved kan vise, at man på Høng Skole er imod mobning og at børn har det skidt, da alle har krav på et godt børneliv. Sådan lyder det fra Høng Skole.

Vi vil gerne vise, at vi vil støtte, hjælpe og gøre en forskel for børn, som har det svært - både på vores egen skole, men også i resten af Danmark og verden. I avisen forleden stod der, at der er en gruppe voksne mennesker, der mobber vores kære Onkel Reje (Mads Geertsen). Mange kender ham sikkert fra Ramasjang og Cirkus Summarum. De voksne har skrevet usande og grimme beskeder til ham, og det er bare ikke okay. Jeg er sikker på, at eleverne på Høng Skole er meget klogere end de voksne, der skriver alle de grimme beskeder,” siger Jeanette Kjærgaard Christiansen, der er børnehaveklasseleder på Høng Skole.

Sig det højt

Jeg vil gerne bede jer om at holde den gode tone og tænke over, at modtageren af jeres beskeder og bemærkninger er et menneske af kød og blod ligesom jer, og som bliver ked af det, når der tales og skrives grimt. Hvis du oplever, at du bliver mobbet, føler du dig ensom, eller går du og er ked af det og har det skidt, så tal med din lærer, din pædagog, din kammerat eller dine forældre, da ingen skal gå alene rundt med ondt i maven. Sig det højt! Sådan lød det fra Høng Skole torsdag.

Høng Skole begyndte deres Venskabsløb med, at Ulla, der er pædagog i SFO’en, og Jeanette Kjærgaard Christiansen holdt en velkomsttale. Herefter varmede grundskoleeleverne op sammen med en gruppe af de store elever.  Der kom sved på panden, og der blev bl.a. danset kyllinge-dansen.

Eleverne løb og løb

Eleverne blev nu sendt ud på deres løb. 0.-2. klasse løb på skolens græsareal, hvor en runde måler 300 meter. 3.-5. klassen løb via antenne- og skolestien rundt om skolen. Den rute måler 750 meter. 0.-2. klasse løb i 45 minutter. 3.-5. klasse løb i 60 minutter, og der blev løbet mange runder. 

Vi har byens sejeste børn, sødeste forældre og bedste lærere, pædagoger og vikarer. Vi sluttede venskabsløbet af med, at skoleleder Peter Brandt, sagde et par bevingede ord. Herefter spillede musiklærer Kristian guitar til sangen ”Livstræet, fortæller Jeanette Kjærgaard Christiansen.

Hvis man har lyst til at støtte indsamlingen, kan man via MobilePay 248436 indsætte penge. Man skal skrive Høng Skoles ID-nr. 776 i kommentarfeltet.

Man kan også følge indsamlingen til Red Barnet via dette link: https://venskabsloebet.redbarnet.dk/indsamlinger/hoeng-skole-4?dona=all

Del