Livshistorier - julen før 1960

Den første udstilling handler om julen før 1960, og Kalundborg Kommunes borgeres personlige erindringer bliver omdrejningspunktet for hele udstillingen.

Livshistorier - julen før 1960 I de kommende sæsoner sætter Kalundborg Biblioteker fokus på borgernes egne livshistorier. Foto: Kalundborg Biblioteker.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I de kommende sæsoner sætter Kalundborg Biblioteker fokus på borgernes egne livshistorier. I oktober går startskuddet til den første af flere udstillinger med personlige beretninger om forskellige mærkedage i livet. Den første udstilling handler om julen før 1960, og Kalundborg Kommunes borgeres personlige erindringer bliver omdrejningspunktet for hele udstillingen.

Kalundborg Biblioteker inviterer alle kommunens borgere til at låne dem egne eller familiemedlemmers personlige beretninger om julen, som den foregik før 1960. Den medskabende udstilling hedder ’Mine livshistorier – tiden før 1960.’

Ideen til den medskabende udstilling udspringer af en henvendelse fra en lokal Gørlev borger. Hun havde fundet sin mors nedskrevne erindringer ,og ville gerne dele dem med biblioteket. Hendes mors beretning fortalte om opvæksten hos sin bedstemor i perioden 1925 til midten af 40’erne, og om det videre liv i ægteskab, som hjemmegående husmor, der senere kom i arbejde på fabrik. 

###REKLAME##

Vil gerne høre din historie

”På biblioteket ønsker vi, at bringe den lokale borger i centrum, og vi vil gerne formidle alle de spændende fortællinger, som findes ude hos jer. Kalundborg Biblioteker håber, at rigtig mange af jer har lyst til også at dele en lille skriftlig beretning, og derved bidrage personligt til udstillingen. Måske vil man dele sine egne, sine forældres eller sine bedsteforældres sjove og hyggelige anekdoter om barndommens jul, eller måske har man billeder eller julepynt fra ”gamle dage”, som vi kan få lov til at udstille. På den måde kan vi sammen skabe en spændende udstilling om barndommens jul i tiden før 1960,” fortæller Maria McAllister, der er kulturformidler ved Kalundborg Biblioteker, og fortsætter: ”Min barndomsjul bliver den første af flere mærkedage, vi sætter fokus på, og vi håber, at rigtig mange har lyst til at bidrage til at skabe vores fælles historie.” 

Personlige beretninger, billeder mm. kan indleveres på Kalundborg Bibliotek i den bemandede åbningstid. Indleveringsperioden er 26. sept. til 31. okt. 2022. Udstillingen opstilles primo november. Spørgsmål vedrørende udstillingen kan rettes direkte til Maria McAllister eller Jette Toubro Olsen. Originale billeder og beretninger udstilles som kopier. Lånte genstande udstilles i aflåste montrer.

Del