Livetalk om selvmord og selvmordstanker

Det kan være svært at tale om, hvis man går med selvmordstanker, eller hvis man er pårørende til et menneske, der har de tanker.

Livetalk om selvmord og selvmordstanker
Onsdag den 2. november sender PsykInfo Region Sjælland en livetalk, der med afsæt i personlige erfaringer og faglig viden giver inspiration til, hvordan man kan tale om selvmord og selvmordstanker på en god måde.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det kan være svært at tale om, hvis man går med selvmordstanker, eller hvis man er pårørende til et menneske, der har de tanker. Onsdag den 2. november sender PsykInfo Region Sjælland en livetalk, der med afsæt i personlige erfaringer og faglig viden giver inspiration til, hvordan man kan tale om emnet på en god måde.

Alle kan opleve mørke perioder i livet, men nogle gange kan det være vanskeligt at finde ud af mørket igen, hvilket kan føre til selvmordstanker, selvmordsforsøg og måske endda selvmord. Inden man når så langt, vil der ofte være en række tegn på, at man ikke har det godt. Derfor kan mange hjælpes. Det kan dog være rigtig svært at tale om både for den ramte og de pårørende.

I PsykInfos livetalk sættes fokus på skam og skyld, myter og fakta i forbindelse med selvmord, selvmordstanker- og forsøg. Med personlige erfaringer fra en EN AF OS ambassadør og faglig viden fra en psykolog, får man, i livetalken, inspiration til, hvordan man kan tale om emnet på en god måde.

Medvirkende:

  • Kasper Nielsen, EN AF OS ambassadør
  • Marlene Kirketerp, psykolog

Det kræver ikke tilmelding at se livetalken online – man skal blot klikke ind på PsykInfo Region Sjællands Facebookside, www.facebook.com/psykinfosjaelland, hvor der livestreames onsdag den 2. november kl. 19-20.

Del