Livetalk om balancen i ungdomslivet

Mange undersøgelser peger på, at flere og flere unge ser ud til at mistrives. Samtidig er antallet af børn og unge, som henvises til børne- og ungdomspsykiatrien steget markant.

Livetalk om balancen i ungdomslivet
Torsdag den 25. maj sender PsykInfo Region Sjælland livetalken ’Balancen i ungdomslivet’. Foto: Colourbox.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hvordan skelner man mellem mistrivsel og psykisk sygdom, når et ungt menneske oplever ubalance i livet? Og hvordan kan man støtte det unge menneske, der har brug for hjælp? Torsdag den 25. maj sender PsykInfo Region Sjælland livetalken ’Balancen i ungdomslivet’, der stiller skarpt på balancen mellem trivsel og mistrivsel i unges liv.

Mange undersøgelser peger på, at flere og flere unge ser ud til at mistrives. Samtidig er antallet af børn og unge, som henvises til børne- og ungdomspsykiatrien steget markant. Forskningen har endnu ikke et klart billede af årsagerne, men én ting er dog sikkert: Når unge søger hjælp, er der en grund.

PsykInfo Region Sjælland sender torsdag den 25. maj en livetalk på Facebook, der handler om, hvad der kan presse balancen mellem trivsel og mistrivsel i unges liv, og hvordan man kan arbejde med at holde balancen. I livetalken vil der også blive taget fat i spørgsmålene om, hvordan man skelner mellem mistrivsel og psykisk sygdom, samt hvad man kan gøre, hvis man er tæt på en ung, der har en periode med ubalance i sit liv. I livetalken deltager to unge, der selv har oplevet ubalance i livet, samt en læge og forskningsmedarbejder fra Psykiatrien, der deler sin faglige viden om emnet.

Livetalken er et online arrangementet, som kan ses på skærmen hjemmefra ved at klikke ind på PsykInfo Region Sjællands Facebookside, hvor der livestreames. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende i kommentarfeltet.

Det kræver ikke tilmelding at se livetalken online – man skal blot klikke ind på PsykInfo Region Sjællands Facebookside, www.facebook.com/psykinfosjaelland  hvor der livestreames torsdag den 25. maj kl. 19-20.

Del