Lions Kalundborg har igen været i det gavmilde hjørne

Lions Kalundborg har igen været i det gavmilde hjørne

Torsdag eftermiddag dukkede Lions Kalundborg op på førstesalen i Kalundborg hallerne for at overrække en donation på 4.225 til Headspace Kalundborg.

Jonas Hamborg Jensen fra Headspace fortalte at penge fra Lions i Kalundborg skal bruges på bluser tøjer kasketter oa. der kan gøre opmærksom på Headspace i Kalundborg

Headspace Kalundborg åbnede i foråret 2021, og er en del af den landsdækkende organisation Headspace, som siden 2013 ydet rådgivning til børn og unge, der har brug for nogen at tale med om de små eller store problemer, der fylder i deres hverdag. Her er der ingen ventetider eller journaler, og alt foregår på de unges præmisser.

Headspace er et anonymt, gratis og frivilligbåret rådgivningstilbud, hvor børn og unge i alderen fra 12 til 25 år kan få hjælp og støtte. Headspace er en nonprofitorganisation, under foreningen Det Sociale Netværk, som finansieres af offentlige tilskud og private donationer. Der er to ansatte fra Headspace, en fremskudt kommunal socialrådgiver, en fremskudt psykiatrisk sygeplejerske fra regionen samt 10 frivillige.

Headspace Kalundborg er endnu i en etableringsfase, særligt når det kommer til at udbrede kendskabet af tilbud. Almindeligvis vil et nystartet center have en masse oplæg for unge på folke-, fri- og privatskoler samt diverse ungdomsuddannelser.

Dette har, grundet Corona restriktioner, været en udfordring. Man har derimod været meget i bybilledet, uddelt flyers og bolsjer og fortalt om de tilbud der findes. Endvidere skal medarbejderne efter sommerferien være med til en masse aktiviteter foruden en masse oplæg på ovennævnte; folkemødet i Høng, Bevæg dag, sundhedsdag i Holbæk, teambuilding for nye 7. klasser, kampagnen ”helt normal” på Kalundborg Gymnasium og HF. I den forbindelse vil Headspace meget gerne kunne iklæde både sig selv, og særligt de frivillige, Headspacetøj.  

Del