Billedserie: Levende robotter var et hit

Da det har været op til hvert lærerteam at beslutte og planlægge, hvad eleverne skal lære og arbejde med, kunne de fremmødte til torsdagens fællesfremvisning også få forskellige oplevelser og se flere typer af produkter. 

Billedserie: Levende robotter var et hit
Skolen på Herredsåsen var fyldt med elever, forældre og bedsteforældre i forbindelse med en fælles fremvisning torsdag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

På Skolen på Herredsåsen har der i løbet af januar været KICKOFF på nye projekter. 

Eleverne fra 0.-8. årgang har arbejdet med forskellige temaer i deres projekter, som alle blev afsluttet med en fælles fremvisning torsdag eftermiddag, hvor forældre og bedsteforældre var inviteret til at overvære mesterværkerne.

Inden de mange gæster blev sluppet fri på skolen, bød den nye skoleleder Kristian Kallenbach velkommen.

”Det enkelte klassetrin bestemmer normalt selv, hvordan de vil afholde deres fremvisning, og hvem der skal inviteres. Men vi vil gerne gøre det til en tradition, at vi én gang om året afholder en fællesfremvisning for hele skolen, hvor alle forældre, bedsteforældre, samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne. Det giver elever og medarbejdere en fællesskabsfølelse - at vi er sammen om noget større. Men det giver os også mulighed for at vise lokalsamfundet, hvad vi arbejder med i hverdagen her på skolen,” fortæller Tine Slots, LEAPS-vejleder, Skolen på Herredsåsen.

Da det har været op til hvert lærerteam at beslutte og planlægge, hvad eleverne skal lære og arbejde med, kunne de fremmødte til torsdagens fællesfremvisning også få forskellige oplevelser og se flere typer af produkter. 

De mindste elever har lært om robotter, biler og bevægelse og som var blevet til en meget flot præsentation af en fabrikshal hvor der blev fremstillet biler. Både robotter og biler var flot lavet i pap og med eleverne indeni, flot og kreativt tænkt.

For eksempel har lærerne på 2. årgang været på kursus i at lave glaskunst. Lærernes nye kompetencer skulle bruges til at støtte eleverne i at lave produkter af glas. Eleverne har bl.a. mødt en forfatter og eleverne er blevet klogere på hvad der er smukt og grimt, godt og ondt.

Som KICKOFF har eleverne på trin 4 studeret dyrene i Zoologisk Have i København. I Deres projekt “Animal planet” har eleverne desuden lært om dyrefabler og informerende tekster. Som afslutning har eleverne lavet en animationsfilm, der blev vist torsdag. 

På 7. årgang kom de flyvende fra start. I projektet “Flyv fugl, flyv” har de haft besøg af en flyveleder, en pilot og dronefører. Eleverne har efterfølgende arbejdet med overvågning fra luften samt etik og moral i den forbindelse. Med inspiration fra deres viden om fugle har eleverne udviklet og bygget deres eget flyvende objekt.

Herredsåsen er en ud af 10 LEAPS-skoler i Danmark, hvor undervisningen foregår som projektbaseret læring (PBL). 

Del