Lerchenborg projekt på finansloven

Susanne Weihe står bag ideen til et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På regeringens finanslovsudspil står fem mio. kr. til et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg Gods i Kalundborg.

Regeringen vil højst sandsynligt afsætte fem mio. kr. til et H. C. Andersen Art Center, der skal være på Lerchenborg i Kalundborg.

”Det, at vi får projektet med på finansloven, giver det en del økonomi, men det, der er endnu vigtigere, er blåstemplingen fra officielt hold, som vil give dem nogle store fordele, når de skal ud og snakke med andre sponsorer og andre aktører, som skal være med ind over projektet - at der er en officiel anerkendelse fra regeringen og forhåbentligt også et flertal i folketinget, når finansloven bliver vedtaget,” fortæller Jacob Jensen (V), finansordfører og valgt for Venstre i Kalundborgkredsen, til TV ØST.

Jubel over blåstempling

Det er en selvejende institution, der arbejder på at etablere et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg, et projekt til omkring 200 mio.kr. Susanne Weihe, der til dagligt handler med kunst, og er bosat i Holbæk, står bag idéen til det store projekt. Hun er selvfølgelig meget glad for, at projektet nu højst sandsynlig kommer på Finansloven.

”Vi er meget glade. Det er jo en fantastisk hjælp til at komme videre frem. Det at få en blåstempling fra regeringen, det vil betyde meget i det fremadrettet arbejde med fonde osv. Vi er dybt taknemmelige,” siger Susanne Weihe.

H. C. Andersen Art Center henvender sig til et internationalt publikum, og Visit Danmark bakker også op om idéen, fordi de kan se muligheder. Omkring 200.000 turister fra Kina gæster hvert år Danmark, og de er alle meget interesseret i den danske forfatter.

Læs også H. C. Andersen Art Center til 200 mio. kr. i Kalundborg

Susse Wold læser eventyr

Projektet bliver præsenteret den 5 september. kl. 17 – 20 på Lerchenborg. Her vil der være foredrag ved Johs. Nørregaard Frandsen, der er
professor & centerleder ved H.C. Andersen Centret i Odense. Derudover vil Christian Have, der e  ren af kulturlivets markante stemmer holde foredrag, og Jacob Jensen (V) vil sige et par ord. Ydermere vil Susse Wold læse eventyr højt for hele forsamlingen.

Sparekassen Sjælland-Fyn støtter op om projektet, og har bl.a. bidraget økonomisk til informationsmødet.

Del