Legetøj er doneret til julegaver

Mange mennesker har været søde at donere legetøj til julegaver til alle dem, der synes at pengene er trænge, når julen banker på døren. 

Legetøj er doneret til julegaver
Stop Spild Lokalt Kalundborg i Kalundborg har travlt i december. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard Gitte@tv-kalundborg.dk

Stop Spild Lokalt Kalundborg i Kalundborg har lige så travlt, som altid. Faktisk nok endnu mere travlt, da rigtig mange mennesker har været søde at donere legetøj til julegaver til alle dem, der synes at pengene er trænge, når julen banker på døren. 

Stop Spild Lokalt Kalundborg i Kalundborg, der har til huse i lokalerne på Kalundborg Station, har ekstra travlt for øjeblikket. De er netop gået i gang med at pakke en masse julegaver ind, der er blevet doneret fra borgere i kommunen til familier, der har svært ved at få pengene til at slå til, når der skal købes julegaver til børnene.

”Der er rigtig mange mennesker, der har været søde at donere legetøj til os, så vi kan dele ud, og det gør vi den 20. december mellem kl. 16 og 18. Nu er vi i gang med at dele ind efter alder og så få pakket de mange gaver ind,” fortæller Linda Strand, der er primus motor på Stop Spild Lokalt Kalundborg.

Uddeler mad Lille Juleaften

Lille Juleaften uddeler Stop Spild Lokalt Kalundborg mad fra lokalerne på Kalundborg Station, så maden der alligevel ikke kan bruges efter helligdagene, ikke går til spilde, og  nogle familier kan nyde lidt ekstra godt.

”Vi vil stå hernede lille juleaften og uddele mad. Hvad vi får, ved vi jo ikke endnu, og der er også nogle supermarkeder, der har åbent i helligdagene, men det er jo langt fra alle, så vi kan lige så godt få det delt ud, så det ikke går til spilde, og nogle kan få glæde af tingene,” siger Linda Strand.

Mangler frivillige

Stop Spild Lokalt Kalundborg får mad fra Meny, Kvickly, Netto, 365, Rema 1000 på Klosterparkvej samt Dagli’ Brugsen i Raklev. Der arbejder mange frivillige hos Stop Spild Lokalt Kalundborg, men de kunne stadig godt bruge flere til at afhente mad fra supermarkederne i løbet af ugen. Skulle man være interesseret i at give en hånd med i den gode sags tjeneste, kan man henvende sig til Linda Strand på tlf.nr. 20252610, ligesom man kan henvende sig via foreningens Facebookside, Stop Spild Lokalt (Kalundborg).

Linda Strand fortæller, at de har mest brug for nogen, der kan afhente mad i supermarkederne, da det er her, at de virkelig har problemer med at samle nok frivillige.

”Men det er jo et problem i alle foreninger i øjeblikket. Men vi håber da på, at kunne finde et par stykker mere, da det ville gøre det hele lidt lettere. Der er dage, hvor det er rigtig hårdt, men det opvejes heldigvis af alle de taknemmelige mennesker, vi møder hernede,” slutter Linda Strand af med at fortælle.

Del