Kom til foredrag om lavt stofskifte

Når forfatter og journalist Helle Sydendal gæster Ubby Forsamlingshus den 21. februar, så giver hun tilhørerne et indblik i en overset og undervurderet folkesygdom: Lavt stofskifte.

Kom til foredrag om lavt stofskifte
Det har haft stor betydning for Helle Sydendal, at hun omsider har fået den rette behandling for lavt stofskifte. Pressefoto

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Forfatter og journalist, Helle Sydendal, er født og opvokset i Jerslev, så hun er næsten på hjemmebane, når hun den 21. februar klokken 19 til 21 i Ubby Bibliotek og Forsamlingshus giver et indblik i diagnosen ”lavt stofskifte”.

Man får historien om, hvordan Helle Sydendal gik fra at være en aktiv, succesfuld karrierekvinde til at blive tyk, træt og glemsom, på grund af en af de mest almindelige folkesygdomme, lavt stofskifte.

Hun fortæller om kampen med lægerne for at få en virkningsfuld behandling, og om at få livet tilbage og blive frisk, kvik og glad igen.

Tusindvis af mennesker oplever med alderen, at de tager på, at de bliver glemsomme, at de let bliver udmattede, og at de sover meget. Ofte opfatter de det som en naturlig følge af at blive ældre, men det er bestemt ikke sikkert, at det er alderen alene, der trykker. Ifølge Helle Sydendal går 300.000 mennesker rundt med sygdommen ”lavt stofskifte” - mange uden at vide det. Det er en tilstand, der kan give alle de førnævnte symptomer og mange flere. Mange mennesker, der diagnosticeres med alt fra depression til demens – eller har problemer med at få børn, har i virkeligheden ”bare” lavt stofskifte – og det kan faktisk behandles.

Tilmelding senest den 19. februar. Klik her

Arrangementet er et samarbejde mellem LIV i Forsamlingshusene og Ubby Bibliotek og Forsamlingshus.

Del