Det har aldrig været en offentlig plads til lastvognsparkering

Pladsen har aldrig været beregnet som en offentlig parkeringsplads. Nu bliver den lukket, arealet skal bruges til andet formål.

Det har aldrig været en offentlig plads til lastvognsparkering
Kalundborg Havn lukker nu lastvognsparkeringen på Juelsmindevej. Området skal bruges i forbindelse med et byggeprojekt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Gennem flere år har Kalundborg Havn haft lastvogns- og trailer parkering på Juelsmindevej. Pladsen har aldrig været beregnet til offentlig brug. Nu bliver parkeringspladsen lukket, området skal bruges i forbindelse med et byggeprojekt.

For flere år siden etablerede Kalundborg Havn en lastvogns- og trailer parkeringsplads på Juelsmindevej. Pladsen bruges af mange forskellige lastbilchauffører men det har aldrig været meningen. Nu bliver pladsen lukket, området skal bruges i forbindelse med et byggeprojekt.

”Det er Kalundborg Havns areal og for nogle år siden stillede vi det til rådighed til vores egne kunder, ikke til hele byen, men det vil vi ikke længere, det kan vi ikke leve af, vi har ikke selv det store behov længere så derfor nedlægger vi parkeringspladsen og har lejet arealet ud til et byggeprojekt. Vi har været meget venlige nogle år, men Kalundborg Havn er jo på ingen måde forpligtet til at levere parkeringspladser til lastbiler” fortæller havnedirektør Bent Rasmussen, og fortsætter, ”Vi har sammen med Ørsted igangsat en lokalplan ved Asnæsværket hvor vi vil lave en lastbilterminal og det varer selvfølgelig noget tid inden den er klar, og de lastbiler som har brug for at blive serviceret i forbindelse med besøg på Kalundborg Havn vil vi selvfølgelig stadigvæk tage os af.”

Flere steder på Kalundborg Havn er der opsat skilte med, at Lastvogns- og trailerparkeringen lukker den 17-9-23.

Del