Stort oprydningsarbejde da lastbil tabte 3 tons Novo slam

Der måtte en stor gummiged til for at skovle det tabte Novo slam væk og Vestsjællands Brandvæsen har hele formiddagen været til stede med to tankbiler og flere brandmænd som har spulet vejen ren.

Stort oprydningsarbejde da lastbil tabte 3 tons Novo slam
3 tons Novo slam landede på vejbanen da en chauffør lavede en hård opbremsning. Foto: Jokum Tord Larsen.

Af Jens Nielsen

En lastbil tabte mandag morgen tre tons Novo slam da chaufføren lavede en hård opbremsning. Oprydningsarbejdet har stået på i mange timer.

Politi og brandvæsen blev mandag morgen 07.45 kaldt til hovedindgangen til Novo Nordisk fabriksområdet på Hovvejen i Kalundborg, hvor der var tabt en stor bunke Novo slam, det såkaldte Novo Gro, på vejbanen.

En chauffør på vej fra Novo til Kalundborg Bioenergi med et læs Novo slam lavede en hård opbremsning og det meget levende Novo slam fløj hen over førerhuset på lastbilen og ned på Hovvejen, stort set ud for hovedindgangen til Novos fabriksområde. Chaufføren har fortalt til Vestsjællands Brandvæsen, at det drejer sig om 3 tons.

Der måtte en stor gummiged til for at skovle det tabte Novo slam væk og Vestsjællands Brandvæsen har hele formiddagen været til stede med to tankbiler og flere brandmænd som har spulet vejen ren, en opgave som varer til ud på eftermiddagen. Ligeledes er to skiltevogne fra Vejdirektoratet tilkaldt for at spærre af for trafikken mens oprydningsarbejdet foregår.

Fordi flere biler var kørt igennem det tabte Novo slam spredte det sig hen mod lyskrydset på Slagelsevej.

Del