Læserbrev: Med høtyve og fakler

Læserbrev: Med høtyve og fakler

Læserbrev: Med høtyve og fakler.

”Du – hvad er kultur?”, spørger en af de legendariske Storm P.-vagabonder sin makker. ”Det er no´ed man pudser møbler i!”

Følger man vagabondens tankegang om politur, er det svævende begreb `kultur´ ikke engang noget Kalundborg Kommune vil pudse møbler i. Kommunalbestyrelsen sidder fortsat passivt tilbagelænet, mens det kan konstateres at Kalundborg bys kulturhistorie bogstavelig talt er ved at gå til grunde.

Det regner ind på Lindegården, hvor Museum Vestsjælland/Kalundborg Museum blot kan se til, mens bygningen fortsat falder fra hinanden. Der kommer vand ind i kælderen under biblioteket på Klostertorvet, hvor bl.a. samlingen af byens mange lokale aviser i årtier er blevet behandlet stedmoderligt i fugtige omgivelser.

Resterne af `Folen´ ved Klostertorvet er indrammet af ukrudt, og Esbern Snares vestborg, Ruinparken, er igen ved at vokse til med buske og træer. Havde den fremsynede museumsmand J.S. Møller ikke grebet ind i tide, havde der i dag ligget villaer oven på Ruinparken. Og nu ønsker et flertal i kommunalbestyrelsen tilsyneladende at pakke `Folen´ væk bag boliger, og endegyldigt tage livet af fortællingen om Kalundborg Slot ved at bebygge arealet.

Det brede begreb `kultur´ fylder traditionen tro ingen ting i valgkampen, hvor det vel ikke skulle være nødvendigt at gå på gaden med høtyve og fakler, for at forsvare resterne af vores fælles kulturhistorie.

Niels Plaschke, journalist (dj)

Skibbrovænget 23, Kalundborg

Del