Åbent brev til politikerne

Åbent brev til politikerne

Læserbrev: Åbent brev til politikerne

Kære Politikere.

c/o Martin Dam.

Fredag d. 29 september besøgte jeg min mand i Nyvangsparken, som så mange gange før. Døren ind til hans lejlighed var blevet tung og svær at lukke op, da der var sat automatisk dørlukker på hans og alle de andre beboeres døre. Det var en beslutning, som brandmyndighederne og boligforeningen havde vedtaget.

Dette betyder at de fleste beboere ikke længere kan åbne deres egen dør og gå ud i fællesrummet, når de har lyst. Dørene kan ikke stå åbne, så rollatorbrugere skal have hjælp til at komme ud og ind i deres lejligheder. En væsentlig forringelse af beboernes livskvalitet.

Da min mand skal have hjælp til alt, har en svag stemme og ikke kan bruge et nødkald, er han nu totalt isoleret i sin lejlighed de 20 af 24 timer, som han ligger i sin seng. Da døren kunne stå åbent ind til lejligheden, kunne han følge lidt med ved hjælp af lydene fra fællesrummet, og personalet kunne høre på hans vejrtrækning om han sov, eller var vågen nok til at blive madet, få væske eller de måske kunne skifte bleen.

Arbejdsmiljøet for personalet er blevet væsentlig dårligere, da det ikke er muligt både at holde en dør og køre en kørestol igennem døren. Ligeledes når de skal bære en bakke med mad og drikke, kan de ikke både holde bakken og åbne døren.

Der er helt sikkert flere eksempler på, hvor besværligt meget er blevet i hverdagen, nu hvor personalet ikke længere kan lade døren står åbent ind til de borgere, der er så dårlige, at de er 100% afhængige af personalet.

Det må være muligt at lave en anden løsning, således at personalet kan udføre deres kæmpe arbejde og samtidig have et godt arbejdsmiljø, og således at beboerne ikke bliver isoleret fra fællesskabet.

Jeg håber, at I som politikere vil tage et ansvar, både for vores svage borgere og jeres dygtige medarbejdere, så de får de bedst mulige betingelser for at udføre deres arbejde så hensigtsmæssigt som mulig, til glæde for både borgere og medarbejdere.

Mvh

Hanne Nielsen

Raklev Skillevej 28, 4400 Klb.  

Del