Lad os give skolen en krammer!

Lad os give skolen en krammer!

Læserbrev: Lad os give skolen en krammer!

Folkeskolen i Kalundborg har brug for politikere, der tør tage ansvar og drage omsorg for den. Vi skal have hjertet med ind i folkeskolen, give de rette rammer og den rette opmærksomhed, det er det der er brug for.

Derfor løftede jeg da også lige øjenbrynet, da jeg læste Jesper Wienmanns (K) læserbrev i TV-Kalundborg den 11. Maj. Her skriver han, at han ikke mener han har kompetencen til at tage det politiske ansvar for handlingsplanerne til vores skoler i tilsyn. For pokker Jesper! Vores skoler har brug for, at vi ikke bare sidder på vores hænder og gemmer os bag uvidenhed, mens de tørster efter politisk opbakning og støtte.

I brevet fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitets (STUK) skriver de følgende;

“Styrelsen vurderer ligeledes, at kommunalbestyrelsen bør genoverveje, hvorvidt den reviderede handlingsplan også skal indeholde mere gennemgribende faglige og strukturelle indsatser, herunder indsatser der blandt andet kan ændre på skolens rammevilkår.” 

Jeg ved, at det er meget nyt for de Konservative at være valgt ind i kommunalbestyrelsen. Jeg tillader mig derfor, helt stilfærdigt, at minde Jesper Wienmann om, at denne del af STUKs svar er henvendt til os i kommunalbestyrelsen. Og det der står her eksplicit er, at vi bør overveje om Gørlev og Hvidebæk skole har brug for flere ressourcer (læs) penge!

I Socialdemokratiet kommer vi ikke at sidde sådanne budskaber overhørigt, men melder os selvfølgelig klar til at støtte op om skolerne, med det de reelt har brug for, og det mener jeg da skal ske i tæt samarbejde med de lokale skolers medarbejdere, elever og forældre.

Derfor skal der også lyde en kæmpe ros til vores udvalgsformand Henriette Ergemann (NB) for at have modet til at stå sammen med A og SF om folkeskolen.

Nikolaj Lykke Vad (A), medlem af Børn- og Familieudvalget

Del