Lad dit kryds komme demokratiet til gode

Læserbrev: Lad dit kryds komme demokratiet til gode

Nu begynder nedtællingen til kommunalvalget den 16. november. De sidste par år har været turbulente i lokalpolitikken i Kalundborg kommune, og der har været sager, der er værd at huske på, når krydset skal sættes på stemmesedlen. Kommunen ledes af et lille flertal, der gang på gang har overhørt både oppositionen og os borgere. Lokalpolitikken i Kalundborg føres hen over hovedet på folk med en anden holdning. Sidst i sagen om at bygge boliger i bymidten, som lige nu er bragt helt til tavshed, selvom det berører mange borgere, og vil ændre vores by for altid. Tidligere var det vejen over Herredsåsen der var i modvind, og blev anlagt uden hensyn til massiv borgerlig modstand. Ja, man kan vist blive ved og ved, og utallige læserbreve vidner om de ringe vilkår for at blive hørt.

Kalundborg kommune har i mange år ført blå politik, men det behøver ikke betyde, at alle med en anden holdning skal overhøres, og ikke tages med i forhandlinger, og hvad vi ellers har set af politiske tricks. Demokrati i sin grundform betyder, at alle høres og tages med i beslutninger, og fælles løsninger findes. Sådan føres der politik på landsplan, og sådan bør det også være i kommunalpolitik. Med respekt for hinanden og andres mening.

Kære borger, om du er blå, rød eller midt imellem, så er kommunalvalget en mulighed for at kvitte den topstyring vi lige nu oplever i Kalundborg kommune. Det er ved dette valg at dit kryds kan gøre en forskel, og du kan række en hjælpende hånd til de lokalpolitikere, der sætter en ære i at være lydhøre og samarbejde på tværs. Vi mangler et politisk miljø, hvor underskriftindsamlinger tæller med, høringssvar tages alvorligt, og beslutninger tages i dialog og bredt politisk samarbejde. Det må kunne lade sig gøre. Som vælger er kommunalvalget din mulighed for at påvirke det nære miljø, og denne gang er det vigtigt, at vælge de politikere, der vil samarbejde og være tæt på borgerne. Vi er ude på et skråplan lige nu, med manglende demokrati. Det gælder sådan set overalt på kloden, og i mange sammenhænge, og det er tid til at ændre adfærd, også i lokalpolitikken i Kalundborg.

Githa Jonas

Højdedraget 15, Kalundborg

Del