Kviktestcenter åbner i morgen

Torsdag åbner der igen kviktestcenter for COVID-19 i Kalundborg.

Kviktestcenter åbner i morgen Torsdag åbner der igen kviktestcenter for COVID-19 i Kalundborg, beliggende på Nytorv 28. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag åbner der igen kviktestcenter for COVID-19 i Kalundborg. Centret skal ligge på Nytorv 28 i midtbyen, og har åbent alle ugens dage.

COVID-19: Smittetallet i Kalundborg er stadig højt, selv om det dog er faldet lidt til 114 onsdag. Hele Sjælland er mere eller mindre rød på kortet, og derfor har man nu også besluttet fra regionens side, at der igen kommer et kviktestcenter til Kalundborg. Falck åbner kviktestcenter på Nytorv den 4. november.

Mangler fortsat mulighed for PCR-test alle ugens dage

Et kviktestcenter løser dog ikke umiddelbart problemet omkring, at man kun kan få lavet en PCR test fire dage om ugen i Kalundborg. Mange er fortsat nødt til at køre til nabokommunerne Holbæk og Slagelse for, at overholde retningslinjerne om, at blive testet på helt specifikke dage, hvis man fx er nær relation til en corona-smittet.

Direktør i Kalundborg Kommune, Søren Ole Sørensen er heller ikke tilfreds med, at man ikke kan blive PCR testet alle ugens dage i Kalundborg Kommune.

”Det er vi meget utilfredse med, det er ønskeligt med PCR test i Kalundborg alle dage. Vi afventer lige nu en udmelding om, hvad det betyder, at man udvider testkapaciteten samlet set i hele landet. Det burde jo betyde noget herude også, og vi håber det, men vi ved det ikke endnu,” siger han.

Region Sjælland oplyser, at de følger Sundhedsstyrelsens anvisninger nøje: ”Vi følger fra regionens side de nationale myndigheder, og vurderer hele tiden behovet, hvilket man også gør fra nationalt hold.”

Kviktestcenteret i Kalundborg åbner torsdag den 4. november, og vil have åbent kl. 8 - 20 i hverdage og kl. 10 - 17 lørdag, søndag og helligdage.

PCR testcenter flytter

Ydermere vil testcentret på Hareskovvej flytte til Synscenter Refnæs, Kystvejen 112
i Kalundborg fra den 22. november 2021. Her vil være tilbud om COVID-19 PCR-test til alle borgere fra 2 år.

Del