Kunstsamling med mere end 200 værker

Biblioteksklubben og Kunstforeningen i Kalundborg inviterer nu til omvisning i den imponerende samling.

Kunstsamling med mere end 200 værker
Lektor på Kalundborg Gymnasium og kunsthistoriker, Annette Bach tager gæsterne gennem den store værksamling.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På Kalundborg Gymnasie og HF, hvor eleverne har deres daglige gang, gemmer der sig en utrolig kunstsamling med flere hundrede værker af kunstnere, som tæller blandt andre Käthe Kollwitz, Maja Lisa Engelhardt og Frede Christoffersen.

Biblioteksklubben og Kunstforeningen i Kalundborg inviterer nu til omvisning i den imponerende samling, der er bygget op omkring hovedværkerne og de mange gode historier, der knytter sig til dem.

Det er lektor på Kalundborg Gymnasium og kunsthistoriker, Annette Bach, der tager os gennem den store værksamling. Annette Bach er desuden medlem af Kunstforeningen og med sin store faglige viden og ekspertise tager hun os gennem kunstens betagende verden omgivet af gymnasiets pulserende liv.

Siden gymnasiet blev grundlagt i 1957, er kunstsamlingen vokset støt. Vi skal ikke høre om samtlige værker, men på rundtur gennem samlingen med vigtige nedslag ved bestemte værker, hvor vi skal høre om kunstnerne bag og de fortællinger, der knytter sig til både kunsten, kunstnerne og samlingens tilbliven.

Omvisningen foregår Kalundborg Gymnasium torsdag den 8. februar kl. 19-21. Billetter sælges elektronisk via www.kalundborgbib.dk under ’det sker’, eller ved personligt køb på et af Kalundborg Kommunes biblioteker. Der er som vanligt rabat til medlemmer af Kunstforeningen og Biblioteksklubben. Arrangementet er med støtte fra Folkeuniversitet.

Del