Kunstnerforeningen klar med efterårsudstilling

Årets gæste-udstillerne er Kaja H. Jensen, keramik, Laila Damsgård malerier og Ib Peter Madsen store og små sten skulpturer.

Kunstnerforeningen klar med efterårsudstilling

Af Jens Nielsen

Tre gæsteudstillere er med på årets efterårsudstilling når Kunstnerforeningen Iris slår dørene op for den årlige udstilling på Skolen på Herredsåsen.

Kunstnerforeningen IRIS slår dørene op for den årlige Efterårsudstilling lørdag d. 29. og søndag d. 30. oktober på Skolen på Herredsåsen, begge dage kl. 10.00 - 16.00.

Udover medlemmernes malerier, fotos og keramik vil skolens 1.A og 1.B vise keramik-dyr, fremstillet i foråret da eleverne gik i 0.A og 0.B. Sammen med deres lærere Mai-Britt Christensen og Peter Hansen havde de et projekt, hvor de fremstillede raku brændte keramik-dyr.

Endvidere vil gæste-udstillerne Kaja H. Jensen vise keramik, Laila Damsgård malerier og Ib Peter Madsen store og små sten skulpturer.

”Vi glæder os til at byde både vore gæster og udstillerne velkomne i den store sal i Hus2 på Skolen på Herredsåsen, hvor foreningens medlemmer også mødes hver mandag i Billedkunstlokalet til gensidig inspiration og et kreativt fællesskab,” siger Suzanne Baadsgaard fra Kunstnerforeningen IRIS.

Gæsteudstillere

Laila Damsgård fra Kalundborg er den ene af årets gæsteudstillere, hun har malet siden 2004. Karrieren som kunstner begyndte, da hun tilbage i 2004 stod og stirrede ind i et par tomme vægge i hendes nyistandsatte hjem. Hun kunne da udsmykke hjemmet selv, tænkte hun pludselig.

”Jeg gik i gang med nogle store lærreder, akrylmaling og en ivrighed for at afprøve denne nye, vilde udfordring,” fortæller Laila Damsgård.

Hun mener stadig, at det er en vild udfordring at udfolde sin kreativitet på lærred. Især når man ikke altid aner, hvor man ender i den kreative proces:

”Når jeg maler, er jeg 100 procent intuitiv og autodidakt. Så når jeg maler, afprøver jeg også samtidig mine egne grænser for, om jeg er i stand til at male den idé, jeg nu engang har fået, og om jeg kan få det til at passe på de steder, hvor malerierne skal udstilles.”

Keramiker Kaja Herold, som holder til på Røsnæs, er også en af årets gæsteudstillere, hun har arbejdet med keramik på hobbyplan de seneste 20 år.

”Mine ting er både brugsting som vaser, blomsterkræmmerhuse men også hyggeting som små trolde, huse, haveorme og store søjler. Jeg gør i drejning, pladeteknik og modellere figurer og bliver herefter brændt både ved stentøjsbrænding i elovn og ved rakubrænding, som foregår i olietønde og afkøles i savsmuld. Mine stentøjsbrændte ting som huse og søjler står ude i min have hele året, mens mit rakubrændte keramik for det meste står indendørs, da det ikke tåler frost,” forklarer Kaja Herold.

Del