Kunstnere gør klar til udstilling på biblioteket

15 af årets 33 deltagende kunstnere til Kunst i Pinsen er netop gået i gang med at stille/hænge deres værker op på Kalundborg Bibliotek.

Kunstnere gør klar til udstilling på biblioteket
Flere kunstnere fra lokalområdet er i fuld gang med at forberede Kunst i Pinsen. Her hænger de deres malerier op på Kalundborg Bibliotek. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Der vil, som de tidligere år, være kunstudstillinger på bibliotekerne i forbindelse med ’Kunst i Pinsen’. Onsdag er flere lokale kunstnere i gang med at dekorere Kalundborg Bibliotek med kunst, som kan nydes frem til Kunst i Pinsen.

15 af årets 33 deltagende kunstnere til Kunst i Pinsen er netop gået i gang med at stille/hænge deres værker op på Kalundborg Bibliotek således, at flere mennesker kan se de mange lokale kunstneres værker inden Kunst i Pinsen sætter ind inden længe.

Den professionelle og den glade amatør

”Vi har 33 kunstnere i kommunen, der er tilmeldt Kunst i Pinsen, og de 15 af dem har tilmeldt sig optaktsudstillingen her på biblioteket. De fleste kommer i dag således, at der vil være en masse kunst på biblioteket i eftermiddag,” fortæller Jette Toubro Olsen, der er informations- og kulturformidler ved Kalundborg Bibliotek, og fortsætter: ”Det er et fint koncept – Kunst i Pinsen. Der er alle mulige forskellige kunstnere med, herunder kunstmalere, keramikere, træskærere osv. Der er alt lige fra den professionelle til den glade amatør. Det giver rigtig mange udtryk, og det er rigtig fint.”

Kunst i Pinsen er et samarbejde mellem syv kommuner - Kalundborg, Slagelse, Ringsted, Sorø, Holbæk, Lejre og Roskilde. Kunst i Pinsen har desuden eksisteret i mange år. Som kunstner eller som galleri bliver man en del af en stor ”fælles udstilling”, der hvert år når ud til de mange kunstinteresserede, der hvert år kører rundt i kommunen for at nyde forskellig kunst på pinseruten.

Del