Kunstdetektiv fortæller om sine fund

Kalundborg Biblioteker inviterer til dette foredrag, hvor der dykkes ned i Palle Bruun Olsens omfattende arbejde som kunstdetektiv, som kulminerede i foråret 2023 med en udstilling i Bispegården i Kalundborg.

Kunstdetektiv fortæller om sine fund
Palle Bruun Olsen har bl.a. fundet et relief af Børge Jørgensen. Han gik rundt i kælderen på Skolen på Herredsåsen. I et depotrum delvist skjult af værkbrudne stole og affaldscontainere fik han pludselig øje på det øverste af et relief af jern og glas. Arkivfoto: Jens Nielsen

Kunstforeningen og Kalundborg Biblioteker inviterer tirsdag d. 12. september kl. 19.00 til et spændende foredrag med Palle Bruun Olsen, som siden ’22 har været i gang med at registrere Kalundborg Kommunes store samling af kunst.

Kalundborg Kommunes rige kunstarv tages under lup i en ekstraordinær udstilling, der præsenterer en fascinerende rejse igennem tid og æstetik. Bag dette omfattende arbejde står den dedikerede Palle Bruun Olsen, hvis utrættelige indsats siden 2022 har ført til en omfattende registrering af kommunens imponerende kunstsamling, samt etablering af et kunstdepot i den historiske Bispegård.

Kalundborg Biblioteker inviterer til dette foredrag, hvor der dykkes ned i Palle Bruun Olsens omfattende arbejde, som kulminerede i foråret 2023 med en udstilling i Bispegården i Kalundborg.

Palle Bruun Olsens arbejde som registreringsansvarlig har været afgørende for at bringe denne skattekiste af kunst frem i lyset. Undervejs i hans rejse har han gjort enestående fund, der vækker historier og skæbner til live. Fra forsvundne mestre til glemte perler har Palle Bruun Olsen genoplivet Kalundborgs kunstarv og givet den en ny stemme i samtiden.

På denne spændende aften får publikum mulighed for at deltage i Palle Bruun Olsens personlige fortællinger om sin rejse gennem kunsten. Hans foredrag vil ikke blot afsløre hans indsigt i Kalundborgs kunsthistorie, men også fremhæve de mest bemærkelsesværdige og rørende fund, han har gjort undervejs. Foredraget vil være krydret med en rigdom af visuelle materialer, da Palle Bruun Olsen deler fotografier og anekdoter, der giver en unik indsigt i hans opdagelsesrejse.

Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk under ”det sker”. Der er som vanligt rabatter til medlemmer af Kunstforeningen og Biblioteksklubben.

Foredraget foregår i Kalundborg Hallen, lokale 4, J. Hagemann-Petersens Alle, 4400 Kalundborg.

Del