Kun faglige taler i Gryden den 1. maj

De politiske partier er ikke inviteret til at holde tale på arbejdernes internationale kampdag den 1. maj.

Kun faglige taler i Gryden den 1. maj
Arkivfoto fra 1. maj i Gryden i Kalundborg i 2019: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Når Fagbevægelsens Hovedorganisation afholder 1. maj, som vanligt, bliver det i år mange steder uden deltagelse fra den politiske røde blok. Partierne er ikke inviteret til at holde tale på arbejdernes internationale kampdag efter hele balladen om Store Bededag. Dog er årsagen i Kalundborg ikke balladen om Store Bededag, men en beslutning, der blev truffet inden uenighederne om helligdagen.

På grund af regeringens afskaffelse af Store Bededag har flere lokale afdelinger under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) besluttet, at der ikke skal være socialdemokratiske talere ved deres arrangementer den 1. maj i år. I Gryden i Kalundborg er der heller ikke inviteret nogle socialdemokrater til at holde tale 1. maj i år, men årsagen er dog, at man, inden balladen om helligdagen, havde besluttet, at der udelukkende skulle være faglige taler i Kalundborg i 2023.

”I Kalundborg besluttede man faktisk allerede i kommuneudvalget i FH, at vi udelukkende skulle have faglige taler i 2023, inden balladen om Store Bededag. Men ellers bliver det som det plejer. Vi har også sendt invitation ud til de politiske partier om at deltage med deres stande, som vanligt, og det har de sagt ja tak til. Men der bliver ingen taler fra den side. Så kan man håbe, at vi kan finde hinanden igen til næste år,” fortæller Lars Mortensen, der er faglig sekretær FOA og sidder i kommuneudvalget under FH Vestsjælland.

Den 1. maj i Gryden i Kalundborg foregår fra kl. 13-16. Dorte Lange, der er næstformand i Danmarks Lærerforening vil tale, ligesom Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, Alexander Hansen fra 3F Ungdom samt Nichlas Riise, der er formand for FOA Vestsjælland, vil holde tale denne dag. Der vil ydermere være salg af pølser, øl, kage og kaffe.

Del