Kun 7 ud af 28 har bestået

Uddannelsen som sommelier skal Kim bruge til at vejlede kunderne i Kvickly endnu bedre og til at følge med i udviklingen indenfor vinverdenen, og den er stor.

Kun 7 ud af 28 har bestået
Samtidig med, at Kim Christensen har passet sit fuldtidsjob som afdelingsleder i Kvickly Kalundborg har han de sidste 14 måneder gennemgået uddannelsen som sommelier. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kim Christensen, leder af den store vinafdeling i Kvickly Kalundborg, har bestået uddannelsen som sommelier. Al fritid er brugt på uddannelsen de sidste 14 måneder.

Samtidig med, at Kim Christensen har passet sit fuldtidsjob som afdelingsleder i Kvickly Kalundborg har han de sidste 14 måneder gennemgået uddannelsen som sommelier.

I denne uge har den Kim været til eksamen og har bestået. Der skulle svares på 210 spørgsmål inden for to timer.

”Vi var 28 på holdet og der er faktisk kun 7 som har bestået,” fortæller en stolt Kim Christensen, som har brugt al sin fritid på uddannelsen de sidste 14 måneder.

”Det har været hårdt når man også skal passe et almindeligt fuldtidsjob samtidig, men samtidig har det også været vildt spændende,” fortæller den nyuddannede sommelier.

En sommelier er den tjener, som tager sig af serveringen af vin i en – især finere – restaurant. Og det er da også mest folk fra restaurantionsmiljøet som Kim Christensen fra Kvickly har været sammen med på sommelieruddannelsen som er foregået på Scandinavian Wine Academy. Faktisk er han den eneste på holdet fra detailbranchen.

På uddannelsen har Kim Christensen smagt hundredvis af vine, lært om druesorter, jordforhold, klima, vinstokke, hvor meget alkohol vinen har, hvor mange grader vinen skal serveres ved og hvad den skal serveres til, deltagerne skal kunne fortælle hvad det er for en drue, hvad land den kommer fra og hvad årgang det er.

Udviklingen i vin er stor

Uddannelsen som sommelier skal Kim bruge til at vejlede kunderne i Kvickly endnu bedre og til at følge med i udviklingen indenfor vinverdenen, og den er stor.

Del