Kristoffer er blandt de fem dygtigste elektrikerlærlinge i landet

Kristoffer Mod er udpeget til at skulle deltage ved DM i Skills 2024, som er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

Kristoffer er blandt de fem dygtigste elektrikerlærlinge i landet
Elektrikerlærling hos Multi-Tech i Kalundborg, Kristoffer Mod, skal med til DM i Skills 2024, her sammen med lærlingeansvarlig hos Multi-Tech, Benny Nielsen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kristoffer Mod, elektrikerlærling hos Multi-Tech i Kalundborg er blandt de fem lærlinge som skal kæmpe om at blive Danmarksmester ved DM i Skills 2024.

Først vandt 22-årige Kristoffer Mod skolemesterskabet på Teknisk Skole i Nykøbing F, dernæst er han blevet placeret blandt de to bedste ved regionsmesterskabet og er nu udpeget til at skulle deltage ved DM i Skills 2024, som er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. DM i Skills 2024 afholdes på Dyrskuepladsen i Roskilde den 18.-20. april.

Den danske mester blandt elektrikerlærlinge skal findes blandt to lærlinge fra både Sjælland og Jylland mens der er en deltager fra Fyn.

Kristoffer Mod har egentligt i flere år boet tæt på Nakskov, men havde søgt en lærerplads hos Multi-Tech i Kalundborg for på den måde, at kunne komme tættere på sin familie i henholdsvis Skælskør og Hvalsø. Nu er han bosat i Slagelse.

”Jeg mødte Kristoffer på grundforløbet på Teknisk Skole i Nykøbing F og jeg synes han var en spændende ung mand, han er meget selvstændig og rigtig dygtig i forhold til hvor langt han er i sin uddannelse, han har næsten to år tilbage, og så var han ikke bange for at flytte for at få en læreplads, og nu får han den helt store oplevelse ved at komme med til finalen, det er stort,” fortæller lærlingeansvarlig hos Multi-Tech, Benny Nielsen.

Bliver ikke stresset

En af de stærke sider hos Kristoffer Mod er evnen til ikke at blive stresset under pres, for der er ingen tvivl om, at deltagerne er presset til sådan en konkurrence.

”Til de indledende konkurrencer har jeg tænkt, nu er jeg her, jeg skal have oplevelsen og så kørte jeg lidt det tempo som jeg også bruger i det daglige på arbejdspladsen. Det gav en anden ro,” fortæller Kristoffer Mod, som glæder sig til at skulle deltage i DM i Skills 2024.

Lærer at spise andet mad end den mor hun laver

Multi-Tech gruppen har i øjeblikket 73 lærlinge fordelt med 65 elektrikerlærlinge og otte smedelærlinge.

For at få de unge mennesker til at blive ’rigtige’ voksne, så sendes lærlingene på en tekniks skole som har kostskole hvis de stadigvæk bor hjemme og ikke har været på fx efterskole.

”Alle vores unge mennesker som ikke har været hjemme fra, fx på en efterskole, dem sender vi til Teknisk Skole i Nykøbing F som er en kostskole hvor de lærer at spise andet mad end den mor hun laver, men er du flyttet hjemmefra så sender vi vores lærlinge til Holbæk på skole,” fortæller Benny Nielsen.

Del