Kører efter hjemmebanesejr

Der er lagt op til en hel dag med masser af fart og spænding med danske og udenlandske rallykørere.

Kører efter hjemmebanesejr Det bliver første gang, at Kenneth Madsen og Mette Felthaus deltager i rallysprintet i Gammelrand i en firhjulstrukket bil. Foto: Flemming Jensen.

Af Jens Nielsen

Selv om det er første gang, at Glad Sport stiller til start i KOMO RallyShow nu på lørdag, har teamets to kørere tidligere stået øverst på podiet efter løb i NCC’s store grusgrav ved Gammelrand. Og håbet er igen at stå øverst når løbet er slut. 

Efter en ufrivillig coronapause vender det legendariske KOMO RallyShow på lørdag tilbage. Her køres den 35. udgave af løbet i NCC’s store grusgrav ved Gammelrand, og Glad Sport Kalundborg er ikke bare med i feltet med sine to hurtige rallybiler, men har også inviteret 175 gæster til at opleve slaget.

”Jeg glæder mig. Jeg elsker bare det løb. Jeg kan rigtig godt lide hastighedsprøven, og så foregår det jo nærmest i baghaven. Det er mit favoritrallysprint, og det har det altid været,” siger Kenneth Madsen (Ruds Vedby), som vandt løbet generelt i 2017 og blev nr. 2 i 2019, dengang i en Suzuki Maxi 2000. Ved dette års udgave har han sin trofaste co-driver Mette Felthaus (Horsens) ved sin side i teamet Peugeot 208 T16 R5.

”Det bliver niende gang, at jeg starter i rallysprintet, men det bliver første gang, at jeg deltager i løbet i en firhjulstrækker,” fortsætter han.    

Kenneth Madsen bror, Jacob Madsen (Ruds Vedby) har også tidligere vundet generelt i NCC’s grusgrav.

”Det er fire år siden, at jeg vandt, og det var i en firhjulstrækker,” siger han. ”Det resultat kan jeg nok ikke gentage i år, for denne gang har løbet deltagelse af tre firhjulstrækkere. Det vil være godt, hvis jeg kan komme i top 3.”

Jacob Madsen starter i sin tohjulstrukne Peugeot 208 Rally4 og har Arly Larsen, Dianalund i højresædet.

Flere lokale deltagere

I alt er der tilmeldt godt 40 deltagere til KOMO Rallysprint, heraf er en del svenske rallykørere.

Fra lokalområdet deltager også Claus Lanther i sin Suzuki Swift 1600 Kit. Claus har også deltaget i KOMO Rallysprint rigtigt mange gange og har sin datter Sabine Lanther med som co-driver.

På deltagerlisten er også Rasmus Nielsen-Emil Nielsen, Jyderup i en BMW M3, Sten Bartelsen-Trine Birkmose, Høng i en Peugeot 106 kit car, Kenneth Hansen-Steffen Frederiksen, Kalundborg deltager i deres Renault Clio 2, og Torben Bjergbæk-Betina Berg Holm Andersen også i en Renault Clio.

Kom tæt på

Der er lagt op til en hel dag med masser af fart og spænding med danske og udenlandske rallykørere.

Rallyshowet giver det tusindtallige rallypublikum mulighed for på ét og samme sted at se og komme tæt på en stribe af dansk rallysports hurtigste kørere, når disse udfordrer hinanden i tætte fartdueller på Gammelrands sprintbane, der af mange anses for at være landets mest udfordrende og spændende.

Program: 

11:00 Tidtagning (1 omg.)

12:00 Åbning af Rallyshowet 

12:30 1. heat

2. heat 15 min efter første

Ca. 14:00 Pause 45 Min. med Drifting

Ca. 15:00 3.heat

4. heat 15 min efter tredie, herefter Røverheat max. 15 min efter fjerde heat.

Del