Kommunen hylder mangfoldigheden

Borgmester Martin Damm foran Rådhuset, hvor Pride-flaget er hejst i flagstangen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune har hejst det regnbuefarvede Pride-flag foran rådhuset, og hylder mangfoldigheden.

Regnbueflagene markerer WorldPride, der på internationalt plan fejrer LGBT+-bevægelsen fra torsdag og indtil den 22. august. I år med København og Malmø som værtsbyer.

Flere virksomheder og kommuner støtter op om mangfoldighedsflaget, og for første gang har Kalundborg Kommune skiftet det traditionelle flag, med kommunens logo, ud med Pride-flaget i flagstangen foran Rådhuset på Holbækvej. Her vil det hænge hele weekenden.

”Kalundborg Kommune er jo til for alle borgere, og nu er der kommet en tradition, som breder sig alle vegne med, at virksomheder og kommuner hylder mangfoldigheden, og at man kan rumme alle. Samtidig er kommunen jo også en stor arbejdsplads med omkring 3.500 medarbejdere med mange forskellige personligheder,” siger borgmester Martin Damm, og fortsætter: ”Store virksomheder som Novo Nordisk og Maersk, og nu senest også Meny, har også hejst flaget for at støtte op om mangfoldigheden, så det skal Kalundborg Kommune selvfølgelig også støtte op omkring."

Novo Nordisk og Maersk er i øvrigt hovedsponsorer på Worldpride & Eurogames, som afvikles i København og Malmø frem til den 22. august.

Del