Kommune indfører coronapas nogle steder

Kalundborg Kommune har besluttet, at medarbejdere, inden for visse områder i kommunen, fra onsdag den 8. december skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for, at kunne passe deres jobs.

Kommune indfører coronapas nogle steder I Kalundborg Kommune har man valgt, at der skal fremvises coronapas inden for visse områder.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune har besluttet, at medarbejdere, inden for visse områder i kommunen, fra onsdag den 8. december skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for, at kunne passe deres jobs.

I andre kommuner har man bedt alle medarbejdere ansat inden for kommunen om, at fremvise coronapas, men i Kalundborg Kommune har man altså valgt, at der skal fremvises coronapas inden for visse områder. I Kalundborg vil det bl.a. få betydning for de ansatte på bostederne, i ældre- og hjemmeplejen, sundhedsplejersker og personale i svømmehallerne.

Vil ikke øge presset på teststederne

”Vi har valgt, at det lige nu skal gælde de steder, hvor vi også beder borgeren om, at vise sit coronapas. Ligeledes de medarbejdere, der er på job i borgerens eget hjem. Det har vi flere grupper, der gør, herunder sundhedsplejerske, plejepersonale osv.,” fortæller Direktør i Kalundborg Kommune, Søren Ole Sørensen, og fortsætter: ”Vi er klar over, at man i andre kommuner har valgt, at lade alle medarbejdere indgå, men vi har valgt det anderledes bl.a. fordi, at vi, med den testkapacitet, som vi har i området lige nu, ville lægge det hele ned, folk venter længe nok i forvejen. Her har vi eget testpersonale på således, at vi ikke belaster testkapaciteten i Kalundborg.”

Søren Ole Sørensen er klar over, at nogle vil spørge ind til, hvorfor de ikke bare tester alle i kommunen, nu de har eget testpersonale på, men de vil gerne se, hvordan det fungerer, og han påpeger, at man altid kan lave yderligere tiltag, hvis nødvendigt.

”Vi skal passe på os selv og hinanden, og det mener vi, at vi kan gøre på denne måde. Vi holder selvfølgelig hele tiden øje med, hvordan det går, og vil lave yderligere tiltag, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt.” understreger han.

Der bliver tale om stikprøvekontrol, som de ansattes ledere skal stå for.

Del