Kom til brætspil, hygge og fordybelse

Børn og unge fra otteårsalderen kan komme og spille både kendte og mindre kendte brætspil. Forældre, bedsteforældre, yngre søskende samt andre med interesse for brætspil er også velkomne til at deltage.

Kom til brætspil, hygge og fordybelse
Er man vild med brætspil, kan man hente ny inspiration på Ubby Bibliotek den 17. februar.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Er man vild med brætspil, kan man hente ny inspiration på Ubby Bibliotek den 17. februar. Her vil der nemlig holdes brætspildag, og der bydes på spil i alle afskygninger. Der bliver tid til både brætspil, hygge og fordybelse som rundes af med pizza.

Børn og unge fra otteårsalderen kan komme og spille både kendte og mindre kendte brætspil. Forældre, bedsteforældre, yngre søskende samt andre med interesse for brætspil er også velkomne til at deltage.

Initiativet til brætspildagen er kommet fra Hvidebæk Lokalråd, der gerne vil vise, hvad man kan bruge biblioteket i Ubby til, og fra den lokale brætspilekspert Peter Michaelsen, som til daglig er sognepræst i Hvidebæk Pastorat. Peter Michaelsen vil sammen med andre frivillige spilentusiaster give korte introduktioner til spillene samt hjælpe folk med at komme i gang. På den måde er der mulighed for at nå at prøve kræfter med mange forskellige spil i løbet af dagen.

Blandt de spilinstruktører, som har meldt sig denne gang, er Jesper Bang, formand for den lokale Brætspils- og Hobbyforening (BRHO) Kalundborg, som tidligere har instrueret i spil som Magic the Gathering og Sequence. Af de faste instruktører deltager også 14-årig Elisabeth Caohuimin Ulvedal Jensen fra Ubby, som er U-15 danmarksmester i spillet Othello, Aage Nielsen fra Osted, ekspert i vikingespil som Hnefatafl, Erik Østergaard fra Næstved, som har specialiseret sig i Backgammon og andre terningebrætspil fra middelalderen, og Connie Lundqvist fra Kalundborg, som vil instruere i Lines of Action, et spil, opfundet i Canada ca. 1960. Denne gang vil Peter Michaelsen medbringe lidt flere spil, som egner sig til mindre børn, f.eks. Bjørnespillet og Den fortryllede Labyrint.

Brætspildagne begynder kl. 10, og det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding via www.kalundborgbib.dk under ”det sker”.

Mange af spillene kan man også stifte bekendtskab med, når Peter Michaelsen inviterer til ”Præstens spillebule” hver fredag fra kl.15-18 på Kalundborg Bibliotek. Senere på foråret er der ydermere brætspilsevent, Rørby Othello Open, som afholdes i Rørby Præstegård lørdag den 16. marts kl.10-17.

Del