Kom med til Åbent Skib på USS Gunston Hall

Der vil være et hold á 20 personer hvert 15. minut, som vil få en guidet rundtur. Rundturen vil tage cirka en halv time, oplyser Kalundborg Havn.

Kom med til Åbent Skib på USS Gunston Hall Det amerikanske flådeskib USS Gunston Hall ligger i Kalundborg Havn, nu kan du komme med ombord. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

OBS-OBS: Kalundborg Havn oplyser at alle pladser til rundvisningen nu er optaget.

Kalundborg Havn har for øjeblikket besøg af det amerikanske flådeskib USS Gunston Hall, der ligger ved kaj 12/13. Nu inviterer den 650 mands store besætning interesserede til at komme med ombord.

Kalundborg Havn har i samarbejde med skibets agent, Schultz Shipping A/S, fået arrangeret, at der er åbent skib på det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall, hvor man har mulighed for at komme ombord og få en guidet rundvisning.

Der er åbent skib mandag den 25. juli kl. 13.00 – 15.30, tirsdag den 26. juli kl. 13.00 – 15.30 samt onsdag den 27. juli kl. 13.00 – 15.30.

Her vil der være et hold á 20 personer hvert 15. minut, som vil få en guidet rundtur. Rundturen vil tage cirka en halv time, oplyser Kalundborg Havn.

For at komme med ombord kræver, at man tilmelder sig, da der er et begrænset antal pladser. Er du interesseret i at komme med ombord, skal du sende en mail til ta@kalundborghavn.dk

Du skal oplyse, hvor mange personer I er, fulde navn på alle personer, og hvilken dag I foretrækker. Du kan højst tilmelde 5 personer.

Herefter vil du få et svar tilbage, hvor der står, hvilken rundtur du er blevet tilmeldt. Denne mail bedes du fremvise, når du dukker op – enten printet ud eller på din telefon.

Du bedes møde op 10 minutter før ved kaj 12/13, da der er et sikkerhedstjek. Har man en taske med, vil den blive scannet.

Skibet har i øvrigt en butik ombord, hvor man kan købe merchandise. Butikken tager dog kun imod kontanter – amerikanske dollars vel at mærke.

Da der er et begrænset antal pladser, vil tilmeldingerne blive behandlet efter først-til-mølle-princippet oplyser Kalundborg Havn.

Det 186 meter lange amerikanske krigsskib USS Gunston Hall anløb Kalundborg Havn tirsdag morgen.

USS Gunston Hall er et Whidbey Island-klasse docklandingsskib fra den amerikanske flåde. Skibet kommer fra 22nd Marine Expeditionary Unit i US Marine Corps og hører hjemme i Fort Story, Virginia. Lige nu er skibet i Europa, hvor det blandt andet har deltaget i flådeøvelsen BALTOPS.

Skibet er et særsyn i en dansk havn, fordi USS Gunston Hall er et landgangsstøtteskib, som fra en dok i selve skibet kan søsætte mindre amfibielandgangsfartøjer. En skibstype, som Danmark ikke råder over.

Krigsskibet ligger i Kalundborg Havn for at få udført reparationer på skibets kølesystem.

Video: Stort amerikansk krigsskib anløb tirsdag morgen

Del