Kold fornøjelse på kajen

Kold fornøjelse på kajen Hans Munk fra Kalundborg Sportsfiskerforening viser hvordan man bruger en fiskestang. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Traditionen tro byder Fishing Zealand alle, især børn og unge, velkommen til at prøve lystfiskeri i efterårsferien. Tirsdag var børn, forældre og bedsteforældre mødt op på havnen i Kalundborg for at prøve lykken.

Det er kold og blæsende tirsdag formiddag på havnekajen ved havneparken, alligevel er flere børn og unge mødt op sammen med deres forældre eller bedsteforældre, for at prøve at fiske.

Det er Fishing Zealand som i samarbejde med de lokale fiskeforeninger, står bag arrangementerne i efterårsferien. På havnen i Kalundborg var det medlemmer af Kalundborg Sportsfiskerforening som stod klar med udstyr, hjælp og gode tips til de helt nye lystfiskere.

”Vi har 20 fiskestænger som vi låner ud og der er pæn interesse,” fortæller Hans Munk fra Kalundborg Sportsfiskerforening.

Både torsdag og lørdag er der også mulighed for at prøve lystfiskeriet i henholdsvis Gørlev og på Reersø.

Torsdag d. 21. oktober kan man komme til Gørlev Sø og dyppe snøren mellem kl. 10 og kl. 14. Den lille hyggelige sø ligger flot omkranset af træer og siv, men enkelte steder er det muligt at komme helt ned til vandkanten. Netop her kommer fiskeriet til at foregå, og der skal bl.a. fiskes efter søens forskellige fredfisk – heriblandt karperne, som både er flotte og meget stærke. På dagen vil der være mulighed for at hjælp og instruktion til fiskeriet af medlemmer fra Gørlev Sportsfiskerforening og Høng Sportsfiskerforening, der samtidig kan fortælle mere om foreningernes faciliteter og aktiviteter i området. Man mødes ved Gørlev Sportsfiskerforenings klubhus i Gørlev. Tilmelding sker ved at sende en mail til novo31@live.dk Medbring gerne gummistøvler.

Lørdag den 23. oktober kan man tage med på fisketur på Reersø, sammen med dygtige og lokalkendte medlemmer fra Gørlev- og Høng Sportsfiskerforening. Man mødes på Reersø Havn ved Ishuset kl 9, hvor man ud fra det aktuelle vejr beslutter, hvor dagens fiskeri skal foregå. Herefter er der hygge og fiskeri frem til kl. 13. Tilmelding sker ved at sende en mail til Jaka@pc.dk inden d. 21. oktober.

Arrangementerne er gratis, og henvender sig til alle, der gerne vil prøve lystfiskeri – der er dog særligt fokus på at hjælpe børn og unge. Unge over 13 år kan deltage på egen hånd.

Del