Klosterparken, mindernes land.

Læserbrev: Klosterparken, mindernes land

Jeg boede gennem flere år i en af de røde blokke nord for Klosterparken og jeg legede i Klosterparken da jeg var dreng. Kælkebakke, fangelege, sæbekasseræs, vilde lege med flitsbue og træsværd og med optræk til kampe mellem de røde blokke og ungerne fra midtby og Højbyen. Jeg husker stadig ansigter og navne på de aktive deltagere – ingen kom mig bekendt til skade.

Parken var stor og føltes vild. Vi havde nem adgang til fodboldbanerne. Ud over skrænterne og vi kunne kurre ned til boldbanerne.  Meget er forandret siden da. Mere byggeri er kommet til og Klosterparken syner slet ikke så stor mere. Men den må ikke blive mindre.

Det er mig ubegribeligt, at nogen vil skamfere resten af det der er tilbage af Klosterparken. Det er til at forstå, at et pensionsselskab kan se en fed fidus i at bebygge Kalundborgs Central Park eller byens lunger om man vil. Et pensionsselskabs investeringer skal søge derhen hvor afkastet er så stort som muligt.  Men vi borgere, nogen af os, har en anden dagsorden end økonomisk afkast. Vi der har en veneration for området, det grønne, det luftige frirum, et visuelt åndehul og "bare" minderne vil for evigt og med utaknemmelighed, tænke på dem som lader dette ske. Og det er ikke AP pension jeg tænker på, men de kommunalbestyrelsesmedlemmer der kommer til at stemme for dette her projekt. Nu er det i høring og der kommer borgermøde i september, men der skal virkelig protesteres hvis vi skal rykke noget ved dette vandaliserende projekt. 

Jeg tror, at dette projekt vil vække en kæmpe utilfredshed hos specielt kalundborgensere. Ikke et ondt ord om borgere og KB medlemmer der ikke bor i byen, men det er først og fremmest os i byen og fra byen der skal rykke.

Jeg vil gerne komme med en forudsigelse. Jo mere ”nej tak til byggeri i Klosterparken” får fat vil vi se argumenter som: Det er udviklingen, den kan vi ikke stoppe. Hvis vi siger nej til dette her kommer der aldrig mere investeringer til Kalundborg. Der er jo aldrig nogen der bruger parken, så lad os da bygge. Bosætning er vigtigt, attraktive boliger tiltrækker de ”rigtige” borgere og lignende argumenter. Bare vent og se!

Jeg stiller op til kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Kalundborg, – jeg stiller mig gerne til rådighed for underskriftindsamling, events eller andet der kan synliggøre modstand mod Klosterpark projektet.

Esben Hansen, Gl.Raklev , Kalundborg

Del