Klosterparken – en vindersag?.

Læserbrev: Klosterparken – en vindersag?

Da byrådet blev forelagt præsentationen af AP Pensions ide om 8 punkt boliger i Klosterparken og boligprojektet i Midtbyen og gerne ville takke ja til AP-pensions tilbud om at købe en stor del af parken, var kommunalbestyrelsen nok ikke klar over den massive modstand fra borgerne som dette projekt ville medføre. 

Man kan argumentere, at man ikke skal holde fast i det gamle for hver en pris og der skal udvikling til. Men for rigtig mange Kalundborgensere er det byens ånd og charme, vi skal holder fast i og bevare til vores efterkommer og her i blandt parken i den oprindelige form. Det er et af de få grønne åndehuller der er tilbage og der kan vi ikke gå på kompromis. Der skal ikke bygges hverken boligere eller administration.

Vi savner muligvis i byen, en langtidsholdbar vision for byens fremtid. Hvad er det vi vil med byen og hvad er det vi vil værne om og bevare? Skal hver en ledig plet bebygges? Hvor er der plads til boliger og til hvem? Og er kommunalbestyrelsen de eneste der har de viise sten? Er vækst nu også altid det rigtige? Er der andre interessegrupper og borgere der kunne tænkes at blive spurgt og inddraget i en demokratisk proces? Nu har vi så muligheden for at blive hørt efter den 12.08 hvor den reviderede kommuneplan kommer i høring.

Var det så ikke på sin plads at udskyde boligprojektet og lade den blive en del af den nye kommuneplan inden der træffes endelige beslutning?

Det er ingen skam at skifte mening ved at vise ydmyghed og anerkende at det er et stort ønske fra et stort flertal af Kalundborgs bys borgere at parken skal bevares. Tværtimod giver det respekt, hvis man anerkender sine vælgernes ønsker og det kan vise sig at være en vindersag for alle involverede, hvis man tør ændre mening. Det er ikke flovt eller et hak i stoltheden.  Respekt for dem som indrømmer de tog fejl og er blevet klogere. Stormen kan blive så kraftig at man alligevel ikke kan holde fast. 

Susanne Nielsen, Bryggervænget 5, Kalundborg.

Del