Klassisk musik i verdensklasse

“Siden Signes debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001 har hun for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder."

Klassisk musik i verdensklasse
Lørdag den 9. marts er der klassisk koncert på Musisk Skole i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 9. marts har Musisk Skole Kalundborg endnu engang fornøjelsen af at byde på klassisk musik i verdensklasse. I en del år har et af Musisk Skole Kalundborgs indsatsområder været at præsentere klassisk musik på et højt niveau med særligt henblik på børn og unge, men i øvrigt er alle velkomne til koncerterne.

Koncerten er en sangeftermiddag med titlen ”Blomster fra den danske sangs flora”.  Overskriften tager sit udgangspunkt i Ib Nørholms vokale nyklassiker. Publikum får et  kig på genrens DNA med sange på dansk af: Weyse, Heise, Lange Møller, Langgaard, Nielsen og Nørholm. Og nye sange (bestilt til lejligheden), der forholder sig til/ illuminerer denne tradition af: Jesper Koch, Svend Hvidtfelt Nielsen og Kuno Kjærbye.

Signe Asmussen og Jesper Koch har optrådt som duo fra 2015 med et bredt repertoire fra Schubert, Alban Berg til Erik Norby og Ib Nørholm, f.eks. ved Schubertiaden i Roskilde, Det Danske Sangselskab og i adskillige kirker rundt om i landet.

En sanger med ekstraordinære muligheder

“Siden Signes debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001 med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” samt en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på mellem 90-110 koncerter og forestillinger om året - for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer,” skriver Musisk Skole Kalundborg bl.a. i en pressemeddelelse torsdag.

Endvidere skriver Musisk Skole, at: “Det er med særlig glæde at Musisk Skole Kalundborgs for første gang kan præsentere et program, der består udelukkende af danske sange. Velkommen til alle til endnu en skøn  eftermiddag med herlig klassisk musik på Musisk Skole.”

Koncerten foregår lørdag den 9. marts kl. 15 i koncertsalen på Musisk Skole i Kalundborg. Éntre er gratis for unge under 18 år samt elever på Musisk Skole

Billetter kan bestilles her eller betales via MobilePay ved indgangen.

Del