Klassisk musik i verdensklasse

Musisk Skole Kalundborg har atter fornøjelsen af at byde på klassisk musik i verdensklasse.

Klassisk musik i verdensklasse
Koncerten med Trio Pro Tempore er en koncert med en noget sjælden instrumentkombination, nemlig obo, horn og klaver.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 27. januar har Musisk Skole Kalundborg atter fornøjelsen af at byde på klassisk musik i verdensklasse. I en del år har et af Musisk Skole Kalundborgs indsatsområder været at præsentere klassisk musik på et højt niveau med særligt henblik på børn og unge, men i øvrigt er alle velkomne til koncertserien.

Koncerten er en koncert med en noget sjælden instrumentkombination, nemlig obo, horn og klaver. Trio Pro Tempore blev stiftet i 2020, men fik på grund af COVID-19 nedlukning sin debut udsat til 2022, hvor trioen har høstet stor anerkendelse for både sit spil og spændende repertoire ved koncerter i Kammermusikforeningen af 1868, ”Natmandsforeningen” i Furesø Musikforening i Vangede Kirke og i Roskilde Musikforening.

Blandt Trio Pro Tempores særkender kan nævnes den sjældne, meget velklingende instrumentbesætning og det fascinerende repertoire. Endvidere repræsenterer trioen tre generationer, begge blæsere er udsprunget af Tivoli Gardens Musikkorps, og i 2021 udgav Lasse Mauritzen og Henrik Bo Hansen cd’en Music for Horn and Piano på Gateway Music, ligesom en udgivelse af noget af det værdifulde, ikke så ofte spillede repertoire er blandt Trio Pro Tempores nærmeste fremtidsprojekter.

Trio Pro Tempore består af oboisten Carl Julius Lefebvre Hansen, der har sit daglige virke i diverse symfoniorkester, så som Danmarks Radios Symfoniorkester samt Det Kgl. Kapel. Carl Julius er endvidere bl.a. medlem af Carl Nielsen Blæserkvintet, der gæstede Musisk Skole i 2016.

Lasse Mauritzen er allerede en legende som hornist. Lasse Mauritzen en efterspurgt solist og kammermusiker, ligesom han ved flere lejligheder har fungeret som gæstesolohornist i BBC Symphony Orchestra og hos Philharmonia Orchestra i London. Lasse Mauritzen var i øvrigt en af musikerne ved Musisk Skoles seneste meget fine koncert med Danmarks Radios Blæserkvintet

Pianisten og organisten Henrik Bo Hansen er af pressen blevet omtalt som ”dansk musiklivs farverige grå eminence.” Efter 10 år som stadspianist i Herning frem til 1996 har Henrik Bo Hansens aktiviteter i hovedstadens musikliv taget sit udgangspunkt i den faste base som en særdeles foretagsom organist og pianist ved Vangede Kirke, hvor han som arrangør og koncertgiver – ofte i sammenspil med medlemmer af DR-Symfoniorkestret og Det kgl. Kapel – står for en ambitiøs og meget velbesøgt koncertrække.

Ved koncerten på Musisk Skole den 27. januar kl. 15 er det fortrinsvis musik fra 1800-tallet, der står på programmet.  

Billetter kan bestilles her eller betales via MobilePay ved indgangen. Koncerten er dog gratis for unge under 18 år samt elever på Musisk Skole.

Del