Klar til finalen ved De Danske Cybermesterskaber

Godt 10 timer senere blev Mikkel kåret som vinder af det regionale cybermesterskab 2022, og kvalificerede sig dermed til DM.

Klar til finalen ved De Danske Cybermesterskaber
Mikkel Broni Simonsen blev Mikkel kåret som vinder af det regionale cybermesterskab 2022, og kvalificerede sig dermed til det landsdækkende Cybermesterskab den 7. maj.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I påskeferien, mens de fleste elever på Allikelund Gymnasium slappede godt og grundigt af, valgte elev Mikkel Broni Simonsen at sætte sig bag skærmen i 10 timer for, at deltage i De Danske Cybermesterskaber på Sjælland. Godt 10 timer senere blev Mikkel kåret som vinder af det regionale cybermesterskab 2022, og kvalificerede sig dermed til det landsdækkende Cybermesterskab den 7. maj.

Til daglig går Mikkel i 3.g på HTX, hvor han er godt i gang med at forberede sig på at tage sin studentereksamen sammen med sine klassekammerater. Derudover er han gennem skolen også tilmeldt talentprogrammet ATU – Akademi for Talentfulde Unge. Et program, hvor han går sammen med andre ambitiøse elever fra HHX og HTX, der ligesom Mikkel har gjort en ekstra indsats og vist stor interesse for læring, og det at følge en akademisk karriere.

En håndfuld af vores elever på Allikelund Gymnasium knokler ekstra meget. Det er vores elever, der er med i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU). Udover at være til normal undervisning på Allikelund Gymnasium og lave afleveringer og lektier, så deltager de i forskellige forelæsninger og faglige workshops i forbindelse med deres forløb hos ATU,” fortæller rektor Karen Marie Christensen og fortsætter: ”Fælles for alle vores ATU’er er, at de har et ønske om at dygtiggøre sig og blive klogere på faglige emner inden for deres interesser. I løbet af året vælger eleverne derfor forskellige workshops og forelæsninger, som de vil deltage i på ATU.”

Et stærkt fagligt fælleskab

Mikkel havde selv tidligere på året tilmeldt sig og deltaget i en workshop med landstræner Jens Myrup Pedersen omhandlende De Danske Cybermesterskaber gennem ATU. Her fik Mikkel en masse informationer om konkurrencen, og på selve dagen trænede de også opgaver. Her løste han alle opgaver og blev både ansporet og opfordret til at deltage i konkurrencen. Mikkel var med i kvalifikationerne, som løb over uge 9 til uge 12. Her skulle han mindst løse seks opgaver; Mikkel løste alle 15, hvilket er en rigtig flot præstation og kom videre til det regionale mesterskab. Mikkel fik 1.825 point - til sammenligning fik 2. og 3. pladsen henholdsvis 525 og 450 point.

De Danske Cybermesterskaber på Sjælland

De Danske Cybermesterskaber på Sjælland fandt sted den 9. april, og hjemme på værelset i Kalundborg sad Mikkel klar efter morgenmaden – med fuld strøm på maskinen. Selve konkurrencen varede 10 timer plus ind- og udtjekning.

”Det har været super sjovt at deltage. Faktisk overvejede jeg allerede sidste år at deltage, men jeg glemte det igen. Så i år skulle det være. Min familie syntes også, det var sjovt, at følge mig på tæt hold i konkurrencen. Der blev både indkøbt lun fiskefilet til frokost og serveret lammekoteletter til aftensmad foran skærmen,” fortæller Mikkel med et smil.

Han forlod nemlig kun skærmen, når det var allermest nødvendigt. Men det betalte sig, for han gik, som nævnt, videre til De Danske Cybermesterskaber med manér.

”Jeg er spændt på DM den 7. maj. Her er vi aldersopdelt fra 15- 20 og 21-25 år. Det var vi ikke i de regionale mesterskaber. Jeg glæder mig, og træner på diverse hjemmesider – og der er intet, der slår det dopamin-kick jeg får i hjernen, når jeg har fået løst en opgave,” fortæller Mikkel.

DM og Cyberlandsholdet 2022

Sammen med 50 andre skal Mikkel møde op på Aalborg Universitet i København, hvor de unge, som har kvalificeret sig til deltagelsen i finalen om De Danske Cybermesterskaber, skal dyste. Det bliver et intenst 12-timers mesterskab, hvor der dystes i discipliner som kryptografi, reverse engineering, websikkerhed, netværkssikkerhed, forensics, penetration testing og meget mere. Når dagen er omme, findes og kåres vinderne af De Danske Cybermester 2022 i begge aldersgrupper. De to nykårede danmarksmestre og de 23 bedst placerede fra finalen bliver udtaget til den bruttotrup, der efterfølgende kæmper om de 10 pladser på Det Danske Cyberlandshold 2022.

Del