Klar til endnu en højtid

Julen er nok den mest fejrede højtid i Danmark, og det er også i julen, at familie og venner samles til dansk hygge.

Klar til endnu en højtid Simon Wittrock fra Restaurant Gisseløre klar til at tage imod gæsterne. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Julen er nok den mest fejrede højtid i Danmark, og det er også i julen, at familie og venner samles til dansk hygge, som bl.a. ofte indebærer øl og snaps - og selvfølgelig god mad. Igen i år er Restaurant Gisseløre klar med lækker mad – både a la carte og i form af buffet til lukkede selskaber.

”Igen i år har vi valgt ikke at have buffet med mindre, at man som et lukket selskab sidder for sig selv og beder om det, så kan det lade sig gøre. Vi er nødt til at tage hensyn til, at COVID-19 stadig findes. Derfor har vi valgt at lave vores julefrokost ved bordene, men man kan altså også få en større buffet, som et lukket selskab, hvis man ønsker det. Det er a la carte til frokost, men det lader sig også gøre om aftenen ved forudbestilling,” fortæller Simon Wittrock, der er restaurantchef på Restaurant Gisseløre, og tilføjer: ”Man kan sige, at gæsterne bliver placeret ved buffeten, og det bliver lækkert igen i år,”

Traditionel julemad

Der er tale om en traditionel julemenu, hvor det hele laves fra bunden af friske råvarer.

”Vi laver selvfølgelig det hele fra bunden - panerer selv rødspætterne, som vi får fersk hjem, graver og ryger egen laks osv.,” fortæller Simon Wittrock.

Simon Wittrock fortæller endvidere, at der er begyndt at komme bookinger ind, men at de ikke rigtig ser de helt store selskaber, som før i tiden.

”Vi har fået en del ind, men det er mere mindre delegationer. Vi anbefaler nu alligevel, at folk reserverer til julefrokost, da det hele er lidt uforudsigeligt lige nu. Vi har haft utrolig travlt de sidste måneder, så travlt, at vi desværre har måtte sige nej til gæster, også i hverdagen. Men folk er generelt gode til at reservere borde, hvilket også er lettest for os, da vi så ved, hvad dagen bringer, kan få nok personale på, og give vores gæster den rette oplevelse.”

Træt af julemad

Er man træt af julemad, er det også muligt at få ganske almindelig mad på Restaurant Gisseløre i november og december.

”Vi afholder jo også helt andre selskaber, og har helt almindelig a la carte mad, så man kan sagtens bestille noget andet end julemad. Vi er fleksible,” slutter Simon Wittrock.

Nytårsmenu – ingen stress

Udover julefrokostmenuen har Restaurant Gisseløre også en nytårsmenu – ud af huset. Nytårsmenuen er sammensat således, at der bliver et minimum af arbejde og opvask, og man dermed kan nyde aftenen sammen med sine gæster. Med menuen følger også en anvisning til, hvad man skal gøre trin for trin.

”Konceptet er det samme som sidste Nytår. Vi forsøger at gøre det så let, som muligt, og alt er pakket, så det blot skal direkte ind i ovnen, ligesom det kommer med anvisning på,  hvordan man skal gøre. Så det kan ikke gå galt,” siger Simon Wittrock.

Der er lukket for a la carte på Restaurant Gisseløre mandag og tirsdag, og den sidste søndag før jul lukker restauranten helt ned for sæsonen på a la carte fronten. Restaurant Gisseløre har ydermere lukket den 24., 25. og 26. december samt den 1. januar.

Man kan læse mere om julefrokostmenuen samt nytårsmenuen på Restaurant Gisseløres hjemmeside.

Del