Klar til at bygge en ny restaurant på havnen i Kalundborg

Før dørene kan åbnes for gæster skal der en gennemgribende ombygning til, der skal væltes vægge, bygges elevator, bygges køkken og det som bliver rigtigt spændende er en terrasse som skal bygges rundt om lokalet på førstesalen.

Klar til at bygge en ny restaurant på havnen i Kalundborg
Asger Øgelund er klar til at bygge den gamle bygning på vesthavnen om til en moderne restaurant. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg får nu endnu en ny restaurant. Det er Asger Øgelund fra Asgers Fisk som nu går i gang med at bygge de gamle kontorlokaler på 1. salen over Asgers Bar om til en moderne restaurant.

Den gamle bygning på vesthavnen i Kalundborg som førhen rummede fiskeauktion, lager og på førstesalen kontorlokaler, får nu en stor opgradering og et helt nyt udtryk.

Asger Øgelund, indehaver af Asgers Fisk og Asgers Bar, har gennem flere år gået med en drøm om at bygge førstesalen om til en restaurant, og nu ser det ud til, at planerne bliver en realitet.

Lejekontrakten med Kalundborg Kommune er underskrevet af begge parter for en periode på 25 år og nu skal arbejdet i gang med tekniske undersøgelser af bygningen, ansøgninger og indhentning af tilbud fra håndværkere, før byggeriet rigtigt går i gang.

”Konceptet bliver først rigtigt finpudset når vi finder de rigtige folk, men jeg regner med det bliver et sted med tre forretter, fem hovedretter og et par desserter som skifter en gang om måneden, det kan både være en god bøf, en burger og en stegt rødspætte alt efter sæson, men vi kommer til at tilbyde både en tre-retters og en fem-retters menu med vinmenu til en skarp pris, man køber en samlet aften. Det skulle gerne blive sådan at det er her man går ned når der er noget som skal fejres,” fortæller Asger Øgelund.

Før dørene kan åbnes for gæster skal der en gennemgribende ombygning til, der skal væltes vægge, bygges elevator, bygges køkken og det som bliver rigtigt spændende er en terrasse som skal bygges rundt om lokalet på førstesalen så gæsterne kan sidde udendørs og nyde den flotte udsigt over havnen.

”Jeg regner med at der bliver plads til omkring 60 personer indendørs og 60 personer udendørs. Det er en stor investering og det er også derfor jeg har sikret med en lejekontrakt der løber 25 år frem i tiden,” fortæller Asger Øgelund, og fortsætter, ”Det er et stort projekt, men i takt med at byen vokser og den her del af havnen kan bidrage med meget af det liv man gerne vil have som tilflytter, så jeg føler at det er rigtigt, og nu var chancen der.”

Den nye restaurant på førstesalen kan formentligt først åbne i sommeren 2026, alt efter hvor lang tid myndighedsgodkendelser og byggeperioden varer.

Asgers Bar får en overhaling

Da Asger Øgelund åbnede Asgers Bar, var det kun for et år ad gangen, men de lokaler er nu en del af den samlede lejekontrakt og derfor vil de lokaler også få en overhaling.

”Vi gør Asgers Bar til et pænere sted, men stadigvæk i den rå stil og konceptet med bar og pizzeria fungerer rigtigt godt, så det fortsætter,” fortæller Asger Øgelund.

Den laveste del af bygningen som ligger lige over for Asgers Fisk er der også en plan for, her tænker Asger Øgelund, at der kan blive plads til en lille butik med kunsthåndværk og en isbod.

Del