Klar med nye økologiske kartofler

Kartoflerne er nyopgravet på dagen og kunderne vælger og vejer selv i gårdbutikken

Klar med nye økologiske kartofler
Kasper og Peter Mejnertsen er klar med nye økologiske kartofler fra egne marker. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mejnerts på Forsingevej mellem Viskinge og Værslev er klar med økologiske nyopgravede kartofler.

Onsdag morgen blev skiltet sat op ved vejen, nye kartofler. Det er hvert år noget helt specielt som mange ser frem til og nu er de altså klar hos Mejnerts på Viskingegården, Forsingevej 4, Svebølle.

Kartoflerne er nyopgravet på dagen og kunderne vælger og vejer selv i gårdbutikken

”De nye danske økologiske kartofler er dyrket på vores egne økologiske marker på Vestsjælland. Rejsen fra Muld til Mund er kort, og vi kan tilbyde nyopgravede kartofler, gravet op på dagen, i vores gårdbutik,” fortæller Peter og Kasper Mejnertsen, indehavere af Mejnerts.

Der er i øvrigt opsat en vaskestation lige ude foran gårdbutikken, så du nemt kan vaske dine nye kartofler.

Gårdbutik er blevet en succes

Mejnerts genåbnede deres gårdbutik sidste forår og har siden været en succes. Her kan man, udover nye kartofler, købe mel og brødblandinger fra egen mølle, og det er der mange som benytter sig af.

”Det er en ubemandet butik, kunderne betjener sig selv og det har vi testet af siden maj sidste år med stor succes og gårdbutikken har været åben hen over vinteren,” fortæller Peter Mejnertsen og Kasper Mejnertsen fortsætter, ”Et produkt som vores melblanding til softkernerugbrød den sælger vi kassevis af, flere af dem som bor i København og som arbejder i Kalundborg kommer ind og køber flere kasser som så deles mellem familie og venner.”

Et af de nyere produkter på hylderne i gårdbutikken er egen honning. Hos Mejnerts har man i gennemsnit 200 bistader fordi bierne skal bestøve i marken, så det giver på årsbasis 6000 kg. honning på en sæson, men lige nu er det altså de nye kartofler som er i fokus og det har kunderne allerede fundet ud af, der er meget trafik fra hovedvejen og til gårdbutikken på Viskingegården.

Del