Kilometer lange køer – men der er lys forude

I følge vejdirektoratet er trafikken det seneste år steget med 15% på Rute 23 frem mod Kalundborg og lastbiler alene udgør en stigning på mellem 25 til 30%.

Kilometer lange køer – men der er lys forude
Sådan forestiller Vejdirektorat at afslutningen af Kalundborgmotorvejen ved Tømmerup kommer til at se ud. Foto: vejdirektoratet

Af Jens Nielsen

Morgentrafikken mod Kalundborg er steget markant de seneste år og det giver kilometer lange køer hver eneste morgen, især Rute 23 er udfordret, men nu sættes flere tiltag i gang.

Kalundborg oplever generelt stor vækst og positiv udvikling med etablering af flere nye uddannelser, udvidelser i industrien samt en række byggeprojekter, der skal imødekomme den øgede efterspørgsel på bosætning i området. Men alle disse aktiviteter ligger også et øget pres på byens infrastruktur, herunder adgangsveje til og fra de store byggepladser i området, bl.a. til Novo Nordisk, som lige nu er i gang med at investere 42 milliarder kroner i nye fabrikker.

Selv om der er store udfordringer på Rute 22, så er det især Rute 23, som er meget udfordret om morgenen. Her er der næsten kø helt til Viskinge hver dag og rundkørslen ved Tømmerup nævnes flere gange dagligt i trafikradioen.

I følge vejdirektoratet er trafikken det seneste år steget med 15% på Rute 23 frem mod Kalundborg og lastbiler alene udgør en stigning på mellem 25 til 30%.

Den sidste del af Kalundborgmotorvejen er godt i gang med at blive projekteret, men den står først færdig i 2028.

Lyskryds tidligere end planlagt

Derfor sætter både Vejdirektoratet og Novo Nordisk to projekter i gang, dels en stor parkeringsplads ved Svebølle, som kan rumme 400 biler og ombygningen af rundkørslen ved Tømmerup sættes i gang i september i år ifølge Vejdirektoratet.

For at få afviklet trafikken hurtigere bliver rundkørslen i Tømmerup erstattet af et firbenet lysreguleret kryds, med fire vognbaner. I myldretrafikken morgen og aften kan der således etableres ’grøn bølge’ så trafikanterne til industrien i Kalundborg kan komme hurtigere til og fra arbejde 

”Ombygningen af rundkørslen i Tømmerup starter i september i år og vil stå færdig i 2025,” fortæller Maria Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet, til P4 Sjælland. 

Der arbejdes også lige nu på at få lavet en park and ride-ordning for medarbejderne på Novo Nordisk i Kalundborg. Etablering af en stor parkeringsplads til 400 biler er i gang på det nye erhvervsareal ved Frederiksberg i Svebølle.

”Vi er i gang med et projekt i Svebølle som vi kalder park and ride, her skal medarbejderne køre fra, sætte sin bil og derfra tage en shuttlebus, samme princip som man kender fra lufthavnen,” fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg, til P4 Sjælland.

”Når den sidste etape af Kalundborgmotorvejen står færdig, vil kapaciteten blive øget hele vejen til Kalundborg. Vejdirektoratets analyse viser, at samlet set vil trafikanterne spare omkring 1400 timers rejsetid hver dag som følge af den nye motorvej,” oplyser Maria Sande.

Så selv om problemet med lange køer ind til Kalundborg hver morgen ikke lige bliver løst i morgen, så er der dog lys forude.

Del