Kevin Magnussen kom forbi med stafetten til Jonas

Jonas Scheby Petersen har her fået overrakt stafetten af Kevin Magnussen. Til venstre er det Jacob Riising som er vært på DR1 programmerne. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Den danske racerkører Kevin Magnussen var forleden forbi Nyrupskolen for at overrække stafetten fra 'Sammen i bevægelse' til Jonas fra 7.B.

Kronprins Frederik satte i 2020 gang i den landsdækkende motionskampagne under navnet 'Sammen i bevægelse', som skal få danskerne til at røre sig lidt mere.

Kronprins Frederik gav dengang svømmeikonet Jeanette Ottesen en stafet, som skal nå hele landet rundt. Forleden landede stafetten så i Kalundborg hvor selveste Kevin Magnussen kaldte Jonas Scheby Petersen fra 7.B frem, da han sammen med 150 elever fra 6., 7. og 8. klasse på Nyrupskolen var samlet i Nyruphallen.

De 150 elever fra Nyrupskolen er i fokus i fire programmer på DR1 i uge 41. Programmerne handler om et bevægelsesprojekt for 11 til 14-årige.

De mange elever fra Nyrupskolen er blevet udvalgt som den eneste skole i landet til at deltage i bevægelsesprojektet og har nu været i gang i omkring tre måneder.

En undersøgelse viser, at elever fra 11 til 14 år bevæger sig markant mindre end andre elever, derfor sætter DR1 nu fokus på problemet, og Nyrupskolen har så sagt ja til at deltage i bevægelsesprojektet, i øvrigt som den eneste skole i hele landet,” fortæller Tanja Kristensen, afdelingsleder på Nyrupskolen.

Coronadoven

Jonas Scheby Petersen blev kaldt frem og fik overrakt den eftertragtede stafet af Kevin Magnussen fordi han har flyttet sig rigtigt meget i løbet af bevægelsesprojektet.

Jonas dyrker svømning fire gange om ugen, men var blevet lidt doven grundet corona hvor der ikke har været mulighed for at træne i svømmehallen.

”Det har været sjovt at være med i projektet og også lidt hårdt indimellem,” fortæller Jonas Scheby Petersen, og fortsætter, ”Jeg fik at vide at jeg er den som har rykket mig mest gennem projektet. Til at starte med var jeg meget doven grundet corona, men jeg har deltaget i alle øvelserne som produktionsselskabet er kommet med, og kan godt mærke jeg er kommet i bedre form.”

”Jonas har været ret dedikeret i det her projekt. Jonas var måske ikke den vi søgte i forhold til at fremhæve dem som træner meget, vi ville jo gerne have fat i dem som var mega dovne, men Jonas siger jo, at corona gjorde et eller andet i forhold til hans træning, så derfor udpegede de ham som den der fortjente at få den her stafet,” fortæller Tanja Kristensen

Uden telefon i en uge

Ud over masser af motion var en af øvelserne i projektet også at være uden telefon i en hel uge både i skolen og i fritiden. Eleverne afleverede deres telefon og kunne så få den udleveret igen hvis de ikke kunne leve uden.

53 elever klarede øvelsen, blandt andet Jonas, og de får en tur i Tivoli, mens resten af eleverne skal passe deres skole.

I forbindelse med Kevin Magnussens besøg på Nyrupskolen lavede han en række koncentrationsøvelser med eleverne, øvelser han selv bruger lige inden starten går til et racerløb.

I bevægelsesprojektet har deltaget forskere fra Syd Dansk Universitet og Dansk Skoleidræt.

”Bevægelsesprojektet går godt i tråd med, at Kalundborg Kommune er blevet visionskommune for ’Bevæg dig for livet’,” siger Tanja Kristensen.

Del