Kendt butikstyv truede butikspersonale

Personalet i Tøjeksperten kender den pågældende butikstyv, som har stjålet varer fra forretningen omkring 15 gange siden i sommer til en samlet værdi af 50.000 kr.

 Kendt butikstyv truede butikspersonale

Af Jens Nielsen

Den mand som efterhånden har stjålet fra mange af byens forretninger, slog til igen tirsdag. Denne gang truede han også personalet.

I sidste uge fik Bech Menswear i Kordilgade stjålet bukser for en samlet værdi af knap 19.000 kroner fra en udendørsudstilling. Mange andre forretninger i Kalundborg har også været udsat for tyveri fra deres udendørsudstilling, bl.a. Din Tøjmand i Kordilgade og Tøjeksperten på Nytorv.

I følge vidner er det den samme 34-årig mand fra Kalundborg, som er uden fast bopæl, der står for tyverierne.

Tirsdag slog han så til igen, denne gang hos Tøjeksperten på Nytorv, hvor han stjal temmelig mange flistrøjer fra udendørsudstillingen. Tirsdag var han kørende i bil sammen med en medgerningsmand.

”Det var ret voldsomt hvad han fik med i går. Vi har et stort stativ med flistrøjer og der har han mindst taget halvdelen og et antal T-shirt, så der er nok varer for omkring 12.000, kr. i udsalgspriser,” fortæller Mathias Mølgaard Due fra Tøjeksperten i Kalundborg, og fortsætter,

”Det var en mærkelig situation, der kom en kunde ind og fortalte at en mand havde stjålet tøj fra udendørsstativet, vi løb så ud på gaden, det er den vej han normalt flygter, men kunne ikke se ham, han var så vendt tilbage til vores udendørsudstilling hvor en af mine kollegaer får kontakt til ham og får flået varerne ud ad hænderne på ham. Gerningsmanden truer så min kollega med både tæsk og at han vil slå ham ihjel, inden han flygter ud på gaden hvor en lille bil holder og venter, og den kører så derfra i høj fart, så han har altså en medgerningsmand.”

Personalet i Tøjeksperten kender den pågældende butikstyv, som har stjålet varer fra forretningen omkring 15 gange siden i sommer til en samlet værdi af 50.000 kr. og håber nu, at tyveriet denne gang har karakter af et røverilignende tilfælde så politiet har en større mulighed for at få ham sat fast.

Butikstyven flygtede sammen med en medgerningsmand fra parkeringsbåsen foran Jyske Bank i en lille ældre lyseblå personbil, formentligt en Fiat Panda oplyser personalet i Tøjeksperten, som desværre ikke nåede at få bilens registreringsnummer.

”Vi ved det er den samme mand hver gang, vi kender ham, endda med fornavn, og vi er godt trætte af det, vi vil hellere bruge resurserne på at betjene vores kunder,” fortæller Mathias Mølgaard Due.

Del