Kattekonge vandt attraktiv parkeringsplads

Novozymes’ medarbejdere havde en ren fest i arbejdstiden da de på Kalundborg Sitet mandag lod slagene regne ned over intet mindre end 22 fastelavnstønder fordelt til afdelingerne.

Kattekonge vandt attraktiv parkeringsplads
En af Kattekongerne der vandt en P-plads i 3 mdr. på Novozymes, smed, Jakob Lynggaard Olsen fra Vedligehold. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Der er i den grad rift om parkeringspladserne på Novo Sitet i Kalundborg grundet de mange aktiviteter som lige nu pågår. Derfor var hovedpræmien en privat parkeringsplads i tre måneder da Novozymes mandag fejrede fastelavn og lod slagene regne ned over intet mindre end 22 tønder.

Novozymes’ medarbejdere havde en ren fest i arbejdstiden da de på Kalundborg Sitet mandag lod slagene regne ned over intet mindre end 22 tønder fordelt til afdelingerne.

Der var jubelråb fra mange og ærgerlige øv-udbrud fra dem der synes at deres sving med køllen burde have fået splinterne til at fyge om ørerne på alle. Der var dog fuldstændig styr på sikkerheden. Det var afspærret i forsvarlig sikkerhed fra aktiviteterne og ingen medarbejdere måtte deltage uden sikkerhedsbriller og sikkerhedssko. Alt forløb da også i bedste ro og orden. Udover sikkerhedspåklædning var der ikke krav om udklædning – men en del medarbejdere havde alligevel fundet det for fristende og mødte op i fantasifulde kostumer.

Det var heller ikke blot dronninge- og kongekroner der var på spil. Alle konger og dronninger kom i en afdelingspulje og her er der trukket lod om rettigheden til privat parkeringsplads inde på sitens område i hele tre måneder – et gode der normalt er de få forundt.

”Ledelsen i Novozymes arbejder hver eneste dag på at vores medarbejdere skal se frem til at møde på arbejde, og have et mentalt overskud imens de er her. Glade medarbejdere er til gavn for alle, så det giver rigtig meget mening at fokusere på arbejdsglæde i alt hvad vi laver. Senior Director Steen Skærbæk har i længere tid arbejdet på at skabe en kultur hvor man i det daglige møder hinanden med overskud og nysgerrighed. Når man bliver udfordret af hverdagens problemer, er det ret nemt at komme til at trække hinanden ned. Så det handler om at bryde med de dårlige vaner og med vilje finde den positive tilgang og smitte sine omgivelser med godt humør. Grønt støv kalder vi det, og det forbedrer både trivsel og forretningen,” fortæller Pernille Hartmann Labusz, Site Management Coordinator, Novozymes.

”Det var en af mine afdelingsledere, Birgitte Krog, som havde fået ideen med tøndeslagningen. Og så er vi som regel gode til at handle hurtigt på ideer. Især når det er noget der hovedsagelig øger arbejdsglæden” Fortæller Steen Skærbæk og fortsætter: ”Der vil altid være nogle ind imellem der synes, at det er fjollet eller at man skulle have gjort noget andet – det er helt okay” smiler han: ”Ikke desto mindre mødte langt de fleste op - og hvem ved hvad vi finder på næste gang”.

Steen Skærbæk fortæller desuden, at der på en arbejdsplads med skiftehold, naturligvis er medarbejdere som ikke kunne være der denne gang – men der vil løbende komme andre arrangementer så alle får muligheden for at have det sjovt med kollegaerne på den ene eller anden måde.

Del