9. klassernes karaktersnit skraber bunden

Kun to kommuner har et lavere gennemsnit end Kalundborg.

9. klassernes karaktersnit skraber bunden
Foto: Colourbox

Af Lasse Petersen

Data fra Børne- og Undervisningsministeriets kommunerapport viser, at karaktergennemsnittet for 9. klassetrin i Kalundborg kommune ligger på 6,4. Det betyder, at Kalundborg kommune i skoleåret 2022/2023 var blandt de kommuner i landet med det laveste gennemsnit.

Tæt på bunden ligger Kalundborg side om side med Haderslev og Ringsted, der begge ligeledes har et snit på 6,4, mens Ishøj og Lolland er de to danske kommuner med de absolut laveste gennemsnit - henholdsvis 5,9 og 5,6. I den anden ende topper fem nordsjællandske kommuner, nemlig Lyngby-Taarbæk, Hørsholm, Gentofte, Rudersdal og Furesø.

Gennemsnitskarakteren for danske folkeskoler ligger på 7,2 for skoleåret 2022/2023, viser tallene fra Børne- og Undervisningsministeriet. Tallene tager udgangspunkt i bundne prøver for 9. klassetrin og inkluderer udelukkende folkeskoler. Efterskoler, specialskoler og andre lignende tilbud, hvor 9. klassetrin også indgår, er derfor ikke medtaget.

Selvom det kan være interessant at sammenholde karakterer på tværs af kommuner, handler alt dog ikke nødvendigvis om gode karakterer, mener Nicklas Kany, stifteren af MentorDanmark, som er landets største landsdækkende lektiehjælpsvirksomhed. En god skolegang med ordentlig trivsel kræver lige så meget opmærksomhed, lyder det.

"Trivsel er ofte en forudsætning for at forbedre sine karakterer. En elev, der ikke trives i skolen, vil ofte mangle den nødvendige motivation til at forbedre sine karakterer. Derfor skal fokus også være på barnets trivsel," siger Nicklas Kany.

Du kan se den fulde opgørelse over gennemsnitskarakterer i de danske kommuner i skoleåret 2022/2023 på MentorDanmarks hjemmeside: www.mentordanmark.dk/om-os/presse/gennemsnitskarakterer.

Del