Kamp om at blive borgmesterkandidat.

Læserbrev:

Kamp om at blive borgmesterkandidat.

Kære læser

Erfaring, ordentlighed, god kammerat, flittig, humor, stædighed, samarbejde, social ansvarlighed og fortrolig med kommunal økonomi.

Alt dette og meget mere kendetegner S-politikeren Gunver Jensen. I dag gruppeformand i kommunalbestyrelsen i Kalundborg og i valgkamp om at blive sit partis borgmesterkandidat ved kommunalvalget næste år. En post som hun dygtigt og ordentligt har varetaget siden valget i 2017. Nu er hun udfordret, og vi bakker hende op.

Derfor vil vi anbefale medlemmerne i den socialdemokratiske partiforening i Kalundborg Kommune, at gøre det samme og give Gunver deres stemme.  Hun er nemlig den oplagte front-politiker i 2021. Især fordi det kræver en robust politiker i med- og modspillet med det borgerlige flertal med V-borgmesteren i spidsen.

Corona’en er årsag til, at S- medlemmer ikke kan mødes til et medlemsmøde inden valget. Her skulle Gunver og hendes modkandidat præsentere deres politiske holdninger og erfaringer med lokalpolitikken – og debattere dem med medlemmerne, som besluttet på generalforsamlingen. Det er vi desværre afskåret fra, og derfor vælger vi denne anbefaling i den lokale presse.

S-gruppen med Gunver i spidsen lagde en ny politisk retning, da budgettet for 2020 skulle vedtages. Gruppen spillede ud med mere fokus på børnelivet i daginstitutioner og skoler og foreslog flere penge til området. Kalundborgs børn ligger desværre meget lavt i diverse statistikker, når det gælder prøver i matematik og dansk.  

 Større fokus på psykiatrien var også en del af udspillet, der desuden rummede initiativer til en grønnere politik. Der blev selvfølgeligt ikke noget forlig om budgettet for 2020. De borgerlige partier var slet ikke interesseret. I stedet henviste de til et udspil fra vores S-regering, som prioriterer børneliv så højt, at der bliver sendt penge til kommunen.

S-gruppen med Gunver i spidsen ligger helt på linje med S-regeringens linje på de vigtige indsatsområder. Og Gunver Jensen har et stort lokalkendskab til forholdene i kommunen. Hun er en garvet lokalpolitiker, som sætter en ære i at kende både sag og personerne bag.

Geografien er også på plads. Hun er en ihærdig cyklist, og de syv kilometer mellem arbejde og privaten klarer hun let – uanset vejret. Hun behøver ingen rutekort, hverken i syd eller nord, for hun kender veje og stier.  Hun og cyklen har været der, og også hun ønsker sig flere cykelstier i kommunen – både i by og på land.

Ønskesedlen til det politiske S-arbejde er lang, så der skal prioriteres. Derfor er det godt med en frontpolitiker med klassisk S-politik som Gunver Jensen, der har hjerte og politisk håndværk i bagagen. Vi er mange, som anbefaler Gunver både indenfor og udenfor partiet. Ved det seneste valg var hun én af topscorerne med 1888 personlige stemmer. Det højeste antal for en S-kandidat i mange år.

Hanna Vestenaa, Marianne Madsen, Jan Hyldal, Poul Erik Christensen, Willy Stig Andersen, Maja Hansen, Allan Orris, Lisbeth Filthuth, Susanne Uhre-Prahl, Kristine Vestergaard Olsen, Betina Lundsgaard-Nielsen, Hanne Olesen, Gitte Nordbo Keller, Jan S. Herforth, Aase Jørgensen Due, Johannes Olesen, Flemming Lassen, Ole Mathiesen, Anders Lejbach, Sten Drejø.

Fakta:

Gunver Jensen (S) er 2. viceborgmester i Kalundborg Kommune. Hun er medlem af Socialudvalget, Børn- og Ungeudvalget og Økonomiudvalget.

Gunver Jensen har været kommunalbestyrelsesmedlem siden 1989, først i Hvidebæk Kommune og siden i Kalundborg Kommune. I sin tid som folkevalgt har hun bl.a. arbejdet med socialpolitik og kommunal økonomi.

Gunver Jensen arbejder til daglig for fagforbundet 3F med socialrådgivning, arbejdsskader og jura.

Del