Kalundborgrytter vandt DM

Kalundborgrytter vandt DM
Caroline og ponyen April opnåede en flot 1. plads i sin klasse, det gør samtidig Caroline til Danmarksmester i klassen for ryttere under 13 år, der rider DM på helt små ponyer med en højde på max 128 cm.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

I den forgangne weekend afholdt Kallehavegaard Rideklub DM i military på deres smukke terrænbane ved Randers. Omkring 90 ryttere deltog, og blandt dem var den unge Kalundborgrytter Caroline Dall, der repræsenterer rideklubben HYP (Humlebækgårds Youngsters Ponyklub).

Caroline og ponyen April opnåede en flot 1. plads i sin klasse, det gør samtidig Caroline til Danmarksmester i klassen for ryttere under 13 år, der rider DM på helt små ponyer med en højde på max 128 cm.

”Jeg vil gerne sige kæmpe tak til trænerteamet, chef- og springtræner Anja Carlsen og dressurtræner Lærke Siggaard. For os er ridning ikke en egosport, vi har et super sammenhold i klubben, og jeg har fået masser af support fra mine holdkammerater - uden dem var jeg ikke kommet hertil. Kæmpe tak til Victoria Bloch, som også deltog, og var en stor støtte for mig,” fortæller Caroline

Nu gælder det Sjællandsmesterskabet

På Lørdag, den 13. juli, skal Caroline til Sjællandsmesterskabet på April.

“Derefter tænker vi lidt fremad. Megan (red. Den nye pony som Caroline er begyndt at ride) er helt grøn og kun lidt over fire år, og det kommer til at tage en del tid at få hende til at blive en god militarypony. Min drøm er at kunne deltage i Nordisk Mesterskab og måske Europa mesterskabet på hende om et par år eller tre,” fortæller Caroline.

Om Military

Military har, fra gammel tid, sine rødder i en samlet test for kavaleriet, som krævede beherskelse af flere typer ridning. De tre discipliner som udgør military i dag, er dressur, ridebanespringning og terrænridning (springning på faste forhindringer).

Military starter altid med en dressurprøve, efterfølgende rides der i terrænet og på springbanen. De fleste forbinder military med det krævende terrænridt, hvor hest og rytter skal gennemføre en terrænbane med faste forhindringer på tid.

I military omregnes resultaterne opnået i de tre discipliner til strafpoint, og vinderen er den ekvipage, som samlet har færrest strafpoint.

Om HYP

HYP holder til på Humlebækgård. Det er en rideklub med omkring 70 medlemmer. Der er 15 - 20 ridehold om ugen – både almindelige ridetimer, men også spring- og terrænridning. Niveauet er fra helt nybegyndere til ridning på mesterskabsniveau. HYP er baseret på, at børn og unge skal kunne gå til ridning, uden at have deres egen hest, og uden at de skal lave en kæmpe investering for at komme i gang.

Del