Kalundborgensere udtaget til DM i Skills 2024

Deltagerne i det store Danmarksmesterskab for unge faglærte kommer fra hele landet og repræsenterer både erhvervsskoler og virksomheder fra alle regioner i Danmark. Fem af de unge, er fra Kalundborg Kommune.

Kalundborgensere udtaget til DM i Skills 2024
De største unge talenter i 47 forskellige fag er klar til DM i Skills 2024. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De største unge talenter i 47 forskellige fag er klar til DM i Skills 2024. Knap 300 unge deltager fra hele landet ved det kommende Danmarksmesterskab for unge faglærte, herunder fem unge fra Kalundborg Kommune.

Danmarks bedste unge kok, snedker, murer, tømrer, tjener, frisør, urmager og 40 andre skal findes 18. – 20. april 2024 ved det store Danmarksmesterskab for unge faglærte – DM i Skills 2024 i Roskilde. Det skriver skillsDenmark i en pressemeddelelse.

Deltagerne i det store Danmarksmesterskab for unge faglærte kommer fra hele landet og repræsenterer både erhvervsskoler og virksomheder fra alle regioner i Danmark.

Fem af de unge, der deltager i DM i Skills 2024 i Roskilde, er således fra Kalundborg Kommune. Frederik Winther fra Kalundborg, der er i lære som industritekniker hos Poul Johansen Maskiner A/S, går på Roskilde Tekniske Skole, og deltager. Ligeledes gør Linda Baker og Mads Faurgaard Kulager Pedersen, der begge er i lære som procesoperatører på Novo Nordisk i Kalundborg og går på EUC Nordvestsjælland. Derudover Emil Christensen, der deltager i Vejgodstransport, han går på ZBC og arbejder hos Obel Transport A/S. Endelig er der Sofie Mey Bech Rasmussen, der er i lære som anlægsgartner hos Malmos A/S, og går på ZBC.

Dyster om guldmedaljer og titlen som Danmarksmester

Til DM i Skills dyster 279 unge fra 47 forskellige fag om guldmedaljer og titlen som Danmarksmester. De dygtige unge har været igennem et langt udskilningsløb af skolemesterskaber og regionale mesterskaber, og har dermed allerede bevidst, at de er blandt de bedste af de bedste inden for deres fag. Men ved DM i Skills kåres den allerbedste efter tre dages intens konkurrence.

”Publikum kan opleve det ypperste danske håndværk på DM i Skills – og se landets dygtigste unge i aktion. Men det er også et kæmpe oplevelsescenter for unge, der overvejer deres uddannelsesvej. Hvert fag har nemlig et såkaldt ”prøv, mærk og føl” område, hvor man selv kan prøve kræfter med faget. Derfor er det en fantastisk mulighed for at komme helt tæt på de mange uddannelsesmuligheder en faglært karriere giver, siger direktør i SkillsDenmark, Simon Neergaard-Holm.

I 2022 blev der, med stor succes, afholdt DM i Skills i Høng. 67.000 gæster var forbi i løbet af de tre dage, hvor DM i Skills blev afholdt.

Læs også: Billedserie: DM i Skills 2022 oversteg alle forventninger

Del