Kalundborgegnens erhvervsliv går sammen om at byde studerende velkommen

Hæftet er givet videre til de studerende, så de kan gøre brug af rabatterne under deres studie.

Kalundborgegnens erhvervsliv går sammen om at byde studerende velkommen Hæftet er givet videre til de studerende, så de kan gøre brug af rabatterne under deres studie. Privatfoto

I samarbejde med Professionshøjskolen Absalon, Nordvestsjællands Erhvervs- Og Gymnasieuddannelser og Vores Kalundborg, har Kalundborgegnens Erhvervsråd samlet et rabathæfte til studerende, elever og lærlinge. Hæftet er fyldt med rabatter og tilbud fra lokale caféer og butikker, der dækker alt fra kaffe over bøger/papir til træningscentre. Nu bliver rabathæfterne delt ud.

”Der har været en stor opbakning fra det lokale erhvervsliv til at byde velkommen til de nye studerende, og velkommen tilbage til eksisterende. Rabathæftet bugner af tilbud og rabatter som de unge kan gøre brug af,” fortæller en tilfreds Jens Lerager, erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd. ”Og så er vi ekstra glade i år, fordi de deltagende virksomheder har valgt også at lade rabatterne gælde for dem, der er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse. Det skal gerne være lidt ekstra lækkert at være faglært i Kalundborg."

Kalundborgegnens Erhvervsråd har været ude hos uddannelsesinstitutionerne og give hæftet videre til de studerende, så de kan gøre brug af rabatterne under deres studie.

”Studierabatter er en rigtig god måde at byde studerende fra ind- og udland velkommen i deres nye studieby, som en del måske aldrig har besøgt tidligere. Mange flytter hertil pga. studiet, og et rabathæfte er en god måde at lede dem rundt i alle kroge af deres nye studieby,” udtaler Conni Simonsen, Campuschef på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. ”Vores studerende vil gerne byen og kan ofte ses i bybilledet. Så tak til det lokale handelsliv, som viser samme åbenhed, og ikke mindst de nye virksomheder, som år for år kommer til i hæftet, så vores studerende kan blive opmærksomme på dem.”

Svært at finde et tilhørssted under en faglært uddannelse                                                                    

”På Kalundborgegnen er der en masse unge, som er i gang med at tage en uddannelse, fra butikseleven til smedelærlingen. Unge, som ikke gennem hele deres uddannelsestid har et centralt tilhørssted, fordi deres uddannelse veksler mellem oplæring i virksomheden og skoleophold” påpeger vicedirektør for Nordvestsjællands Erhvervs- Og Gymnasieuddannelser, Malene Grandjean. ”Deres fællesskab kan derfor i høj grad hænge sammen med den by, de bor i – De mødes på café, køber tøj i de lokale butikker eller gaver til kæresten ved smykkeforretningen. Derfor er det vigtigt at indtænke de unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse i tiltag som dette”. Afslutter Malene Grandjean.

Del