Kalundborg-virksomhed gearer til bæredygtig vækst med fokus på mental sundhed
“Vi ønsker, at vores medarbejdere trives og udvikler sig i takt med virksomheden"
Af Jens Nielsen
Den store vækst i Kalundborg betyder mange nye medarbejdere og det kan give mange interne udfordringer. Det lokale firma Aliscon er fx vækstet fra 5 til 40 medarbejdere på et år. Fredag deltog de mange medarbejdere i en workshop faciliteret af Escapeable.
Kalundborgs erhvervsliv har de seneste år oplevet markant vækst og transformation, hvilket skaber store muligheder, men også en række nye udfordringer for virksomhederne – især på den interne front. For når ambitionerne er store, og tempoet er højt, kan der hurtigt opstå behov for bedre rammer for trivsel, samarbejde og medarbejderpleje, så væksten bliver bæredygtig for alle.
Hos Aliscon på Hareskovvej i Kalundborg, som det lokale erhvervsliv kender for sit arbejde med dokumentation, kvalitetskontrol og rådgivning indenfor bæredygtighed (ESG), har man for alvor mærket konsekvenserne af vækst og stigende krav om bæredygtighed.
"Da vi sidste år blev præsenteret for ny EU-lovgivning om bæredygtighed (ESG), gik det op for os, at vi ville blive nødt til at kigge indad, hvis vi skal hjælpe andre virksomheder med rådgivning og dokumentation om ESG,” fortæller direktør Hans Christian Willemoes Larsen.
EU-lovgivningen ’CSRD’ (Corporate Sustainability Reporting Directive) stiller nemlig skærpede krav til virksomheders bæredygtighedsdokumentation, og derfor er Aliscon allerede godt i gang med arbejdet på egen hjemmebane.
“Vi ønsker, at vores medarbejdere trives og udvikler sig i takt med virksomheden," fortæller Hans Christian Willemoes Larsen. Efter flere års intens vækst kunne ledelsen se et behov for at styrke feedback og samarbejdskulturen.
Med fokus på medarbejdertrivsel og et sundt arbejdsmiljø har Aliscon modtaget støtte fra Velliv Foreningen til en indsats, der skal sikre, at væksten ikke kun er forretning, men også langtidsholdbar for dem, der er med til at skabe den. Som en del af indsatsen har medarbejdere og ledere deltaget i en workshop faciliteret af Escapeable, hvor de har fået mulighed for at blive klogere på deres samarbejdskultur. Escapeable’s tilgang med at skabe et "spejlbillede" af virksomhedens dynamikker som giver både medarbejdere og ledelse ny indsigt og konkrete redskaber til fremtidig udvikling.
"De ting, vi gerne vil lykkes med i et samarbejde, er faktisk noget, vi fra naturens side og helt fra barnsben er enormt gode til. Men når vi gerne vil præstere, spænder vi ofte ben for os selv. Vi tror, vi skal arbejde hurtigere og hårdere. I virkeligheden yder vi vores bedste, når vi skaber et rum, hvor der er plads til alle – hvor alle føler sig nødvendige, og hvor vi sammen lykkes. Det er dér, vi skaber de bedste resultater," fortæller Theis, Medejer Escapeable. Netop dette er hvad Escapeable lykkedes med igennem deres workshops!
Indsatsen indbefatter desuden ledelsesmæssig sparringsforløb gennem konsulenthuset Human House, som har til formål at give ledelsen bedre værktøjer fremadrettet. Medarbejderne spiller derudover selv en aktiv rolle i at styrke de interne processer og skabe et godt fundament for både feedback og fremadrettede tiltag. På den måde er det hele virksomheden, der er med til at skabe et sundt arbejdsmiljø.
"Hos os er det vigtigt, at der er højt til loftet, og at alle kan tale sammen – også om vores egne fejl. Hvis vi ikke alle tager ansvar for, hvordan vi taler sammen, kan vi heller ikke løse udfordringerne sammen," fortæller Hans Christian Willemoes Larsen.
Med støtten fra Velliv Foreningen kan Aliscon dermed sikre, at deres bidrag til væksten i Kalundborg også inkluderer sunde arbejdsforhold og trivsel, hvor arbejdsglæde og udvikling går hånd i hånd med bæredygtig vækst.